Αθλητισμός

Τελική ευθεία για Ολυμπιακό Βόλου

Σε 16 μέρες αναμένεται να έχουμε σέντρα στη Φούτμπολ Λιγκ, καθώς στις 28 Μαρτίου έχει αποφασιστεί από τις ΠΑΕ να αρχίσει το πρωτάθλημα. Όλες οι ομάδες της κατηγορίας προπονούνται κανονικά, καθώς ξεπεράστηκε το πρόβλημα που είχε προκύψει με τους επτά συλλόγους, για τους οποίους αρχικά υπήρξε απαγόρευση προπονήσεων, οι οποίοι βρίσκονται σε περιοχές αυξημένου κινδύνου διάδοσης κορωνοϊού.

Στον Ολυμπιακό Βόλου οι παίκτες γυμνάζονται κανονικά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, τηρώντας πιστά το υγειονομικό πρωτόκολλο, ενώ χθες οι ποδοσφαιριστές υποβλήθηκαν σε νέα μοριακά τεστ. Αξίζει να αναφέρουμε, πως μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κανένα θετικό κρούσμα κορωνοϊού σε ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, από τότε οι παίκτες υποβάλλονται σε τεστ Cocid 19, με την επιστροφή στις ομαδικές προπονήσεις.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε επίσημα η διοργανώτρια αρχή, τα αποτελέσματα από τα τεστ κορωνοϊού που έγιναν την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου, τόσο στις ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ όσο και της Σούπερ Λιγκ 2, ήταν αρνητικά. Δεν υπήρξε ούτε ένα θετικό κρούσμα κι αυτό είναι παρά πολύ ενθαρρυντικό για τις ομάδες, ενόψει των παιχνιδιών που έχουν μπροστά τους.

Πάντως, για να αρχίσει το πρωτάθλημα, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει και το τοπίο που έχει να κάνει με τη μορφή που θα έχει η Σούπερ Λιγκ 2 της περιόδου 2021-22.
Τις προσεχείς μέρες αναμένεται να έρθει στη Βουλή το αθλητικό νομοσχέδιο, στο οποίο περιλαμβάνεται η αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών, με την κατάργηση της Φούτμπολ Λιγκ. Όλες οι ομάδες περιμένουν να δουν τι θα αναφέρει το άρθρο 13 του νομοσχεδίου, που έχει να κάνει με την αναδιάρθρωση, το οποίο θα πρέπει να ξεκαθαρίζει τον αριθμό των ομάδων που θα λάβουν μέρος στην ενοποιημένη Β’ Εθνική κατηγορία. Κι αυτό, προκειμένου να μη μείνουν ξεκρέμαστες οι 12 από τις 20 ομάδες της κατηγορίας. Γιατί, βάσει τη ισχύουσας προκήρυξης, οι δύο ομάδες κάθε ομίλου ανεβαίνουν κατηγορία και οι δύο τελευταίες από τον βόρειο και νότιο όμιλο υποβιβάζονται στη Γ’ Εθνική. Τι θα γίνει, ωστόσο, για τις ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 3-8; Θα τους δοθεί η δυνατότητα, εφόσον πληρούν τα κριτήρια, να αγωνιστούν στη Σούπερ Λιγκ 2 της νέας περιόδου ή θα βρεθούν εν μία νυκτί στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα;. Αυτή είναι η μεγάλη ανησυχία των ομάδων και είναι λογικό να θέλουν να γνωρίζουν ποιο θα είναι το πλαίσιο που θα βάλει η πολιτεία και η ΕΠΟ για να προχωρήσουν.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου στη διαβούλευση του νομοσχεδίου κατέθεσε, ως γνωστόν, τη θέση της και σ’ αυτήν μεταξύ άλλων αναφέρεται πως «η απόφαση για την αναδιάρθρωση σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είναι θεσμική και να μην εξαρτάται από την απόφαση της διοργανώτριας Αρχής και μάλιστα με αυξημένες πλειοψηφίες». Γιατί δεν είναι δυνατόν την απόφαση να την πάρει το Δ.Σ. της Ένωσης Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ, όταν αυτό απαρτίζεται από τα 12 μέλη της Σούπερ Λιγκ 2 και τους τρεις εκπροσώπους των 20 ομάδων της Φούτμπολ Λιγκ.

Μάλιστα, ήδη κάποιοι παράγοντες ομάδων της Σούπερ Λιγκ 2 αντιδρούν σε ενδεχόμενη αναδιάρθρωση, καθώς πιστεύουν πως το πρωτάθλημα θα υποβαθμιστεί, όταν σ’ αυτό θα μετέχουν 32 ομάδες χωρισμένες σε δύο ομίλους. Παράλληλα, θεωρούν πως τα έσοδα θα μειωθούν, τη στιγμή που η πίτα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα θα πρέπει να μοιραστεί σε περισσότερα κομμάτια.

Βέβαια, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν θα είναι σε θέση και οι 32 ομάδες να συμμετάσχουν στη νέα διευρυμένη Σούπερ Λιγκ 2, καθώς τα κριτήρια που θα βάλει η πολιτεία θα είναι αυστηρά, ενώ θα πρέπει οι ΠΑΕ να πάρουν πιστοποιητικό συμμετοχής από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού σε συγκεκριμένη ημερομηνία μέσα στο καλοκαίρι (το νομοσχέδιο κάνει λόγο για τις 30 Ιουνίου).

Πολλές ΠΑΕ θα αντιμετωπίσουν προβλήματα, όσον αφορά τα κριτήρια συμμετοχής στο πρωτάθλημα, όταν βλέπουμε να έχουμε μπει στο Μάρτιο, να θέλουμε σχεδόν δύο εβδομάδες για να αρχίσει το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ και υπάρχουν ομάδες που ακόμη δεν έχουν καταθέσει φάκελο στην ΕΕΑ.

Πρόσφατα ο πρόεδρος της Ένωσης Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ, Λεωνίδας Λεουτσάκος, ζήτησε από τις ΠΑΕ που δεν έχουν καταθέσει φάκελο για την εξασφάλιση πιστοποιητικού συμμετοχής στο πρωτάθλημα να το κάνουν άμεσα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το