Τοπικά

Τελικές εργασίες σε αντιπλημμυρικά έργα σε Κραυσίδωνα και Ξηριά

Εικόνα 014

Η πορεία των αντιπλημμυρικών έργων στους χειμάρρους Κραυσίδωνα και Ξηριά αλλά και οι υπολειπόμενες εργασίες στο ρέμα Μαυρομάτι συζητήθηκαν χθες σε σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέας Κολυνδρίνη.

Στα δύο πρώτα αντιπλημμυρικά έργα, συνολικού προΫπολογισμού 13 εκ. ευρώ, έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι κύριες εργολαβίες και απομένει η υλοποίηση μόνο κάποιων πρόσθετων τελικών εργασιών. Στο χείμαρρο Ξηριά προβλέπεται, αμέσως μετά τη σχετική προέγκριση από την Ε.Δ.Α.Π.Θ., η δημοπράτηση εργολαβίας κυρίως για την πλακόστρωση τμήματος του χειμάρρου και για την ασφαλτόστρωση των παράλληλων στο χείμαρρο οδών. Στο χείμαρρο Κραυσίδωνα, μετά την ολοκλήρωση σχετικής μελέτης και την έγκρισή της από τον ΟΣΕ, θα δημοπρατηθούν οι προβλεπόμενες εργασίες για την αντιμετώπιση των σημειακών πλημμυρικών φαινομένων στο ύψος της γέφυρας του ΟΣΕ.

Τέλος, στο έργο κατασκευής του φράγματος στο ρέμα Μαυρομάτι, στο οποίο απομένει να δημοπρατηθεί η τελευταία εργολαβία προϋπολογισμού 4 εκατ. €, η Αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε ότι θα πρέπει να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια από τις υπηρεσίες ώστε η εν λόγω εργολαβία να δημοπρατηθεί τάχιστα και να οδηγηθούμε μετά την υλοποίηση των εργασιών στην κατάκλιση του φράγματος, έργο πνοής και ζωτικής σημασίας για την ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το