Όλοι γνωρίζουμε ότι κάθε κρασί έχει τη δική του θερμοκρασία στην οποία πρέπει να σερβίρεται και αν κάποιος θέλει πραγματικά να το απολαύσει, θα πρέπει να το σεβαστεί αυτό. Παράλληλα, επικρατεί η άποψη ότι στο κρασί δεν βάζουμε ποτέ παγάκια. Μήπως, όμως, αυτό είναι ένας μεγάλος μύθος;
Για την ακρίβεια, σε μερικές μεσογειακές χώρες σερβίρουν όλο και πιο συχνά το λευκό ή το ροζέ κρασί με πάγο, ενώ κάποια οινοποιεία έχουν κυκλοφορήσει κρασιά που πρέπει να σερβίρονται με πάγο.
Ακόμη πιο διαλλακτικός επί του θέματος ο Master of Wine Peter Richards, ο οποίος δήλωσε στο site του γνωστού βρετανικού περιοδικού οίνου Decanter, ότι ο καθένας μπορεί να απολαύσει το κρασί του όπως θέλει! “Η άποψη μου είναι κάνε ό, τι θέλεις με το κρασί σου εφόσον σε κάνει ευτυχισμένο! Γιατί τελικά γι’ αυτό είναι το κρασί”, είπε χαρακτηριστικά. Βέβαια, την ίδια στιγμή, έσπευσε να τονίσει ότι αν βάλει κάποιος παγάκια στο κρασί, κινδυνεύει να το αραιώσει και να μην απολαύσει την κανονική του γεύση, εκτός κι αν πιει το κρασί πάρα πολύ γρήγορα!
Εναλλακτικά, ο ίδιος προτείνει να καταψύχουμε ρόγες σταφυλιών και να τις προσθέτουμε στο ποτήρι του κρασιού, ώστε να το παγώνουμε χωρίς να το νερώνουμε. Kαθόλου κακή ιδέα!
Πηγή: olivemagazine.gr
Το φόρεμα Christian Dior του Marc Bohan που φόρεσε η Ελίζαμπεθ Τέιλορ στην 33η τελετή…
Σήμερα Σάββατο στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ σημειώθηκαν τα παρακάτω αποτελέσματα: Α’ κατηγορία Ακρόπολη-Αγχίαλος 3-2…
Κατά την περίοδο 4 έως 8 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν 222.888.557 ευρώ σε 404.692 δικαιούχους, στο…
Για τις αλλαγές που έρχονται στο 112 μίλησε, μεταξύ άλλων, ο Βασίλης Κικίλιας στον ΣΚΑΪ…
Στον απόηχο του διπλωματικού επεισοδίου Ελλάδας – Βρετανίας, μετά την απόφαση του πρωθυπουργού της Αγγλίας,…
Χωρίς τον Βαγγέλη Ανδρέου θα αγωνιστεί στη Λάρισα με την ΑΕΛ η Νίκη. Ο έμπειρος…