Τοπικά

Τέλη Αυγούστου οι προσλήψεις αναπληρωτών – Οδηγίες του υπουργείου στους διευθυντές της Θεσσαλίας

Τηλεδιάσκεψη με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας κ. Κόπτση είχαν οι διευθυντές Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, όπου δόθηκαν οι γενικές κατευθυντήριες γραμμές για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Το μήνυμα που έστειλε το υπουργείο Παιδείας προς τους διευθυντές, ήταν πως μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου θα πρέπει να βρίσκονται στις θέσεις τους όλοι οι εκπαιδευτικοί, μεταξύ αυτών και οι αναπληρωτές.
Ο διευθυντής διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Χαράλαμπος Σταχτέας δήλωσε πως «ο σχεδιασμός του υπουργείου παιδείας είναι μέχρι τέλη του μηνός να έχουν ολοκληρωθεί οι μόνιμοι διορισμοί των 11.700 εκπαιδευτικών, ώστε στη συνέχεια να τοποθετηθούν στις διευθύνσεις και να ορκιστούν. Μέχρι τις 10 Αυγούστου πρέπει να έχουμε αποστείλει τα λειτουργικά κενά, προκειμένου στα τέλη του ίδιου μήνα να ανακοινωθούν οι προσλήψεις αναπληρωτών. Ήδη έχουν γίνει οι αποσπάσεις και θα τοποθετηθούν στα κενά. Αυτή τη στιγμή έχουμε αρκετά κενά καθηγητών και δουλεύουμε βάσει σχεδιασμού για την κάλυψή τους».
Σε λίγες ημέρες θα αρχίσουν και οι διαδοχικές συνεδριάσεις του υπηρεσιακού συμβουλίου για την οριστικοποίηση της τοποθέτησης των καθηγητών.

Οριστικά αποτελέσματα για μόνιμους διορισμούς
Στο μεταξύ, όπως ανέφερε το www.alfavita.gr, εκδόθηκαν οι τελικοί αξιολογικοί πίνακες κατάταξης της Προκήρυξης 2ΓΕ/2019 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 46/24-12-2019 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) για τη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, υποψήφιων εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης κατηγορίας Π.Ε., των κλάδων ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04.01, ΠΕ04.02, ΠΕ04.04, ΠΕ04.05, ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ08, ΠΕ33, ΠΕ41 & ΠΕ78.
Ο πίνακας απορριπτέων θα αναρτηθεί για το σύνολο των κλάδων της οικείας προκήρυξης μετά την έκδοση των τελικών αξιολογικών πινάκων και των λοιπών κλάδων. Υπενθυμίζουμε ότι η δημόσια κλήρωση των λοιπών κλάδων ισοβαθμούντων εκπαιδευτικών έχει οριστεί για σήμερα Τετάρτη 21 Ιουλίου στις 16:00 το μεσημέρι.
Οι τελικοί αξιολογικοί πίνακες κατάταξης αποστέλλονται στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση και θα αναρτηθούν στο Πρόγραμμα «διαύγεια» μετά την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ.
Βάσει των τελικών πινάκων κατάταξης των προκηρύξεων 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019 του ΑΣΕΠ θα προκύψουν οι μόνιμοι διορισμοί 11.700 εκπαιδευτικών στη Γενική Εκπαίδευση που έχει προαναγγείλει το υπουργείο για τον Αύγουστο του 2021.

Ανοικτά τα Λύκεια σήμερα
Ανοικτά θα είναι σήμερα τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ, προκειμένου να βοηθήσουν τους υποψήφιους για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου. Ειδικότερα, όπως ανέφερε το www.esos.gr, για την υποστήριξη της υποβολής του Μηχανογραφικού Δελτίου, όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ανεξάρτητα από την προγραμματισμένη εφημερία) θα λειτουργήσουν επιπλέον την Τετάρτη 21-7-2021 και την Τετάρτη 28-7-2021.
Αυτές τις ημέρες, οι υποψήφιοι θα μπορούν να αποκτήσουν κωδικό ασφαλείας (αν δεν πρόλαβαν ή αν τον έχασαν) ή/και να αναιρέσουν το ήδη οριστικοποιημένο Μ.Δ., για να οριστικοποιήσουν αμέσως εκ νέου ένα άλλο Μ.Δ. ζητώντας οποιαδήποτε βοήθεια ή συμβουλή από το Λύκειό τους.
Όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα λειτουργήσουν με την παρουσία του διευθυντή ή του υποδιευθυντή (ή του αναπληρωτή αυτών) και ενός εκπαιδευτικού για τον χειρισμό της ηλεκτρονικής εφαρμογής του μηχανογραφικού δελτίου.
Οι δύο ανωτέρω εκπαιδευτικοί που θα είναι παρόντες στα Λύκεια θα αποζημιωθούν για καθεμία από αυτές τις 2 ημέρες για μη χρήση θερινής άδειας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το