Τοπικά

Τελευταία “έκκληση” για κοινό υποψήφιο στον Δήμο Βόλου από την Κίνηση “Βόλου Κοινωνία”

Κάλεσμα συμμετοχής των πολιτών στην ανοιχτή συνέλευση που έχουν προγραμματίσει για την ερχόμενη Δευτέρα, προκειμένου να καταβληθεί μια ύστατη προσπάθεια να βρεθεί ένας κοινός υποψήφιος δήμαρχος για τον Δήμο Βόλου, απηύθυναν τα μέλη της «Βόλου Κοινωνία» κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου.

Ρεπορτάζ: Ηρώ Καγιοπούλου
Σύμφωνα με τους ίδιους, παρότι έχει ήδη γίνει η ανακήρυξη των υποψηφίων, η κοινωνία δεν εκφράζεται, αλλά μένει αμέτοχη και σιωπηλή. Στο πλαίσιο αυτό, απευθύνουν έκκληση στα δημοτικά σχήματα να επιδείξουν στάση ευθύνης και να προχωρήσουν με έναν κοινό επικεφαλής συνδυασμού. Στη σημερινή συνέντευξη, μάλιστα, ξεκαθάρισαν ότι τα μέλη της «Βόλου Κοινωνία» δεν θα πάνε πίσω από κανένα σχήμα, παρά μόνο αν επιτευχθεί σύγκλιση για κοινό υποψήφιο.
«Είναι η ώρα των πολιτών. Παραμένουν αμέτοχοι και είναι υπεύθυνα τα κόμματα και οι παρατάξεις γι’ αυτό», επισήμανε ο Πάρις Μουτσινάς και πρόσθεσε ότι υπάρχει ακόμη περιθώριο να αλλάξουν τα πράγματα στην αυτοδιοίκηση. «Πρέπει να αναδείξουμε τον ανθρώπινο παράγοντα για την ανατροπή των παρακμιακών καταστάσεων που ζούμε στον Βόλο. Πρέπει να πάρουμε παράδειγμα από τα Τρίκαλα και την Κοζάνη», είπε.
Ο κ. Μουτσινάς υποστήριξε ότι «χρειάζεται σχέδιο, συνεργασία και συμμετοχή», ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της καύσης σκουπιδιών, στα περιβαλλοντικά θέματα και κατηγόρησε την παρούσα δημοτική αρχή για τις θέσεις της στα συγκεκριμένα ζητήματα.
Επίσης κατήγγειλε τη δημοτική αρχή Βόλου για τις σχέσεις της με τους άλλους φορείς, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το πανεπιστήμιο είναι ένας φορέας που δεν αξιοποιείται σήμερα, γιατί η δημοτική αρχή δεν έχει σχέση.
Από την πλευρά του ο κ. Π. Μαστρογιάννης τόνισε ότι «για να είναι ουσιαστική η σύγκλιση, πρέπει να είναι προγραμματική» και ξεκαθάρισε ότι τα μέλη της «Βόλου Κοινωνία» δεν θα πάνε πίσω από κανέναν, παρά μόνο αν επιτευχθεί σύγκλιση για κοινό υποψήφιο.
Ο ίδιος επισήμανε ότι η δημιουργία της κίνησης στηρίχθηκε στην ανάγκη ενός φόρουμ διαλόγου, στο οποίο κλήθηκαν να λάβουν μέρος αλλά δεν ανταποκρίθηκαν οι αυτοδιοικητικές δυνάμεις της πόλης. Έτσι, το 2018 δημιουργήθηκε η ανεξάρτητη κίνηση ενεργών πολιτών «Βόλου κοινωνία», με σκοπό να συμβάλει στη δημιουργία μια αυτοδιοικητικής συμμαχίας αλλά και στην προώθηση του διαλόγου για τα προβλήματα της πόλης.
Τα στελέχη της Κίνησης είχαν σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους των τοπικών φορέων, εκτός από την πρόεδρο του ΤΕΕ Νάνσυ Καπούλα και τον πρόεδρο της ΟΕΒΕΜ Τρ. Πλαστάρα, οι οποίοι απέφυγαν να τους συναντήσουν, όπως οι ίδιοι είπαν σήμερα.
«Το ΤΕΕ είναι δημόσιος φορέας και δεν έχει δικαίωμα να μην μας δεχθεί. Όταν εκπροσωπείς έναν φορέα, εκπροσωπείς την κοινωνία των μηχανικών. Η κ. Καπουλα πρέπει να ακούει. Αν δεν ακούσεις, δεν μπορείς να δημιουργήσεις».
Από τις αυτοδιοικητικές δυνάμεις του Δήμου Βόλου, είχαν συνεργασία μόνο με τα μέλη της δημοτικής ομάδας «Μαζί για τον Βόλο», ενώ με την «Επιλογή Ευθύνης» δεν κατέστη δυνατό να συναντηθούν.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ηλεκτροκίνηση: Πληρώνονται 4,4 εκατ. ευρώ σε 1.012 δικαιούχους

Την Παρασκευή 22/3/2024 θα πιστωθεί, με την 14η σχετική απόφαση, στους λογαριασμούς 1.012 δικαιούχων του…

20 Μαρτίου 2024

Θεσσαλονίκη: 34χρονη επιτέθηκε στον σύντροφο της με μαχαίρι

Μία 34χρονη συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, επειδή τραυμάτισε με μαχαίρι τον 35χρονο σύντροφό της, ύστερα από…

20 Μαρτίου 2024

Σεμινάριο του ΣΘΕΒ: «Team Building – Χτίζοντας συναρπαστικές ομάδες»

Δυο από τα μεγαλύτερα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες επιχειρήσεις, είναι η δυσκολία δημιουργίας ευέλικτων…

20 Μαρτίου 2024

Καρναβάλι

  Παραδοσιακά υπάρχουν οι πόλεις, όπως Πάτρα, Ξάνθη, Ρέθυμνο, που διοργανώνουν πετυχημένα αποκριάτικα καρναβάλια. Φέτος,…

20 Μαρτίου 2024

Μιάμιση ώρα πάλευε στην ανοιχτή θάλασσα ο πιλότος του F-16 μετά την πτώση

Επί μιάμιση ώρα βρισκόταν στη θάλασσα ο πιλότος του F-16 Block 52 που κατέπεσε κοντά…

20 Μαρτίου 2024

Βοήθησε

  Ο υπέροχος καιρός προχθές καθαρά Δευτέρα βοήθησε εκατοντάδες Βολιώτες να γιορτάσουν τα κούλουμα εκτός…

20 Μαρτίου 2024