Τοπικά

Τελετή αποφοίτησης στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου

Στην κατάμεστη με εκπαιδευόμενους, φίλους και συγγενείς αίθουσα του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 27 Ιουνίου η τελική εκδήλωση του σχολείου. Ήταν ακόμα μια χρονιά, πλούσια σε εκδηλώσεις, δράσεις, προγράμματα και διακρίσεις, τα οποία παρουσίασε ο Διευθυντής του ΣΔΕ Βόλου, κ. Λίνος Βίγκλας, κάνοντας τον απολογισμό της χρονιάς. Ενδεικτικά, αναφέρθηκε στα 10 σχέδια δράσης που υλοποιήθηκαν κατά τη φετινή σχολική χρονιά, στην επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας της Σερβίας κ Mladen Šarčević στο πλαίσιο της έναρξης των μαθημάτων στο Σερβικό Συμπληρωματικό Σχολείο, το οποίο φιλοξενείται στο ΣΔΕ Βόλου, στη συμμετοχή του σχολείου στο 4ο Φεστιβάλ παιδικού και εφηβικού βιβλίου με τη διοργάνωση εργαστηρίου για ενήλικες με θέμα “Μια δεύτερη ευκαιρία στου «Άλλου» την ιστορία”, στην προσφορά χειροποίητων κοσμημάτων και κατασκευών στη Φλόγα για την ενίσχυση της Πασχαλινής εορταγοράς, στη συμμετοχή του σχολείου στο 6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου και σε πολλές ακόμα δράσεις και εκδηλώσεις.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πολύ επιτυχημένη διοργάνωση από το ΣΔΕ Βόλου του Ποδηλατικού Γύρου Πηλίου (Brevet) 200 χλμ, ένα αθλητικό γεγονός πανελλαδικής εμβέλειας, στο οποίο συμμετείχαν 50 αθλητές από διάφορα μέρη της Ελλάδας, καθώς και στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ROUTES, το οποίο συντονίζει το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και την Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων – ΑΡΣΙΣ, ένα πρόγραμμα που στοχεύει στην ενίσχυση της διαπολιτισμικής επικοινωνίας και στην προσφορά πλούσιων πολιτισμικών και εκπαιδευτικών ευκαιριών στους συμμετέχοντες μέσω δραστηριοτήτων μη τυπικής και άτυπης εκπαίδευσης. Στη συνέχεια της εκδήλωσης προβλήθηκαν δύο σύντομες ταινίες, παραγωγές του ΣΔΕ Βόλου που διακρίθηκαν σε Πανελλήνιους μαθητικούς διαγωνισμούς τη φετινή χρονιά: η ταινία “sociaLIEzing”, https://youtu.be/0uP8chypQNk που κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον Πανελλήνιο Μαθητικό διαγωνισμό για τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2019 και η ταινία “Το Φύλο σε πρώτο πλάνο”, https://youtu.be/uv7RCaRZMSg που πήρε την τρίτη θέση στον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακών Ταινιών που διοργάνωσαν το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.

Τον λόγο κατόπιν πήραν οι εκπαιδευόμενοι του σχολείου που με συγκίνηση περιέγραψαν την εμπειρία τους από τη φοίτησή τους στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή των απολυτηρίων στους 32 αποφοίτους, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν ήδη κάνει την προεγγραφή τους για τη συνέχιση των σπουδών τους στην επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης.
Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου συνεχίζει για 15η χρονιά να προσφέρει τη δεύτερη ευκαιρία σε ενήλικους συμπολίτες μας που επιθυμούν να ολοκληρώσουν την υποχρεωτική εκπαίδευση και να αποκτήσουν απολυτήριο γυμνασίου. Οι εγγραφές γίνονται καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς, απογευματινές ώρες, στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας που στεγάζεται στο Συγκρότημα Μουρτζούκου, Επτά Πλατανίων 16. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2421048762. Κατά τη θερινή περίοδο, το σχολείο θα είναι ανοιχτό κάθε Πέμπτη, 5:30 – 8:30 μμ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το