Ελλάδα

Τελεσίγραφο Σόιμπλε: Ο χρόνος τελειώνει

Σόιμπλε

Τα όσα συζήτησαν Σόιμπλε και Βαρουφάκης λίγο πριν το Eurogroup της Δευτέρα αποκαλύπτει, σύμφωνα με τα γερμανικά πρακτορεία, το περιοδικό Der Spiegel στο αυριανό τεύχος του. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών φέρεται να προειδοποίησε τον Ελληνα ομόλογό του: “Ο χρόνος σας τελειώνει. Η χώρα σας πρέπει να αρχίσει επιτέλους να διαπραγματεύεται”.

Την ίδια στιγμή η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, ξεκαθάριζε ότι δεν τίθεται θέμα μετάθεσης της αποπληρωμής των ελληνικών ομολόγων που κατέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπως είχε προτείνει μεταξύ άλλων, χθες ο κ.Βαρουφάκης, από το συνέδριο του Economist που διεξάγεται στην Αθήνα.

«Η γερμανική κυβέρνηση δεν επιθυμεί να αναμιχθεί σε ζητήματα που αφορούν την σχέση της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα» είπε η εκπρόσωπος Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν.

Πρόκειται για ένα «θέμα μεταξύ της Ελλάδας και της ΕΚΤ. Η ΕΚΤ έχει ήδη εκφραστεί σαφώς. Δεν βλέπω τον λόγο να σχολιάσω εγώ» πρόσθεσε, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις του κ.Βαρουφάκη.

Και συμπλήρωσε με έμφαση, χωρίς να αφήσει περιθώριο παρερμηνείας, ότι «η Ελλάδα, με την συμφωνία στο Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου, η οποία επαναβεβαιώθηκε και αυτή την εβδομάδα, δεσμεύθηκε και για την πληρωμή των υποχρεώσεών της έναντι των πιστωτών της, όπως εχει συμφωνηθεί».

Πηγή:ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το