Τοπικά

Τελειώνει η περιπέτεια για τρία ανήλικα παιδάκια που φιλοξενούνται στην Παιδιατρική- Προστασία στην αγκαλιά της γιαγιάς τους

Εκτός Μαγνησίας, στο σπίτι της γιαγιάς τους, αναμένεται να βρεθούν το προσεχές διάστημα τα τρία ανήλικα αδελφάκια που φιλοξενούνται στην Παιδιατρική του Αχιλλοπούλειου μετά από καταγγελίες εις βάρος της μητέρας τους για  παραμέληση. Είναι αρκετά πιθανό να δοθεί  προσωρινά η επιμέλεια τους στη γιαγιά, από τη στιγμή που η 36χρονη μητέρα τους αντιμετωπίζει προβλήματα οικονομικής επιβίωσης. Χθες η 50χρονη γιαγιά των τριών παιδιών βρέθηκε στην Εισαγγελία του Βόλου και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες δήλωσε πως προτίθεται να αναλάβει τη φροντίδα τους, μέχρι η κόρη της να καταφέρει να ορθοποδήσει.

Παράλληλα οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν κατέθεσαν χθες, όπως αναμενόταν, τα πορίσματα από την έρευνα που διεξήγαγαν για το ζήτημα παραμέλησης των τριών παιδιών τεσσάρων (δίδυμα) και τριών ετών, από τη μητέρα τους.

Ασφαλείς πηγές αναφέρουν πως η μητέρα εξετάστηκε από ψυχίατρους και διαπιστώθηκε πως δεν αντιμετωπίζει προβλήματα που θα συνιστούσαν την ακούσια νοσηλεία της.

Αυτή τη στιγμή τα ανήλικα φιλοξενούνται μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου. Σημειώνεται ότι η 50χρονη γιαγιά τους διαμένει εκτός Μαγνησίας και τις επόμενες ημέρες, όπως όλα δείχνουν, θα της δοθεί η προσωρινή τους επιμέλεια από την Εισαγγελία του Βόλου.

Παράλληλα η εισαγγελική αρχή έχει αρχίσει από την περασμένη εβδομάδα τη διαδικασία της προκαταρκτικής έρευνας εις βάρος της μητέρας για να διαπιστωθεί εάν πρέπει να ασκηθεί δίωξη στην 36χρονη για έκθεση των παιδιών της σε κίνδυνο.

Το θέμα ήρθε στην επικαιρότητα την περασμένη Πέμπτη, όταν το μεσημέρι, η 36χρονη μητέρα με τα παιδιά, συνοδεία αστυνομίας οδηγήθηκαν στο Νοσοκομείο. Προηγήθηκε καταγγελία γειτόνων για παραμέληση των μικρών παιδιών. Ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να προσαχθεί η μητέρα και τα παιδιά να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο για φιλοξενία. Τα παιδιά δεν ήθελαν να την αποχωριστούν και έκλαιγαν, όταν η μητέρα οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο, για να επιστρέψει λίγη ώρα αργότερα δίπλα στα παιδιά της. Περιποιημένα, υγιέστατα και πανέξυπνα, ήταν οι λέξεις του νοσηλευτικού προσωπικού για τα τρία παιδάκια, με τη μητέρα να κλαίει ασταμάτητα και να μην τα αποχωρίζεται.

Η καταγγελία αφορούσε παιδική παραμέληση που θεωρείται το συχνότερο φαινόμενο παιδικής κακομεταχείρισης γιατί έχει σοβαρές συνέπειες στις ικανότητες του παιδιού και αλλά και στον συναισθηματικό του κόσμο.

Η παιδική παραμέληση ορίζεται ως η ανεπάρκεια στην παροχή φροντίδας που αντιστοιχεί στο κάθε ηλικιακό στάδιο του παιδιού. Η μη κάλυψη των βασικών αναγκών, όπως διατροφή, υγειονομική περίθαλψη, εκπαίδευση, η απουσία κατάλληλης επίβλεψης και οι συνθήκες στέρησης είναι παράγοντες οι οποίοι μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρές συνέπειες στη σωματική και ψυχολογική του κατάσταση.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το