Ελλάδα

Telegraph: Ο Τσίπρας απειλεί να πυροδοτήσει πανευρωπαϊκή κρίση

  
Ως προειδοποίηση πυροδότησης πανευρωπαϊκής κρίσης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αν πιεστεί περισσότερο «μεταφράζει» η βρετανική εφημερίδα Telegraph το άρθρο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη γαλλική εφημερίδα Le Monde.Γράφοντας στη Le Monde με έναν τόνο άγριας ανυπακοής αφού οι τελευταίες διαπραγματεύσεις κατέληξαν σε αδιέξοδο ο κ. Τσίπρας δηλώνει ότι οι κυρίαρχοι παίχτες της Ευρωζώνης προχωρούν “στην απόλυτη κατάργηση της δημοκρατίας στην Ευρώπη”» γράφει η βρετανική εφημερίδα.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποίησε σε αυστηρό ύφος ότι ότι η χώρα του δεν θα υποκύψει σε αυτά τα αιτήματα και αντίθετα θα αναλάβει δράση για «να μεταβάλει πλήρως τις οικονομικές και πολιτικές ισορροπίες σε ολόκληρη τη Δύση».

«Η επιλογή των λέξεων από τον Αλέξη Τσίπρα υπονοούν ότι η Ελλάδα μπορεί να στρέψει την πλάτη στο δυτικό σύστημα ασφαλείας επιλέγοντας να μπει στη σφαίρα επιρροής της Ρωσίας και της Κίνας» γράφει η βρετανική εφημερίδα επισημαίνοντας ότι το άρθρο στη Le Monde δημοσιεύθηκε την ώρα που ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μόλις είχε επιστρέψει από τη Μόσχα όπου είχε επαφές για τον Turkish Stream.

Πηγή: ethos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το