Πολιτισμός

Τελευταίες παραστάσεις της νέας παραγωγής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βόλου «Δεν πληρώνω – Δεν πληρώνω»

Ολοκληρώνονται οι παραστάσεις της νέας παραγωγής «Δεν πληρώνω – Δεν πληρώνω», του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, που εντυπωσίασε το Βολιώτικο κοινό, στο θέατρο της «Παλαιάς Ηλεκτρικής Εταιρείας».

Για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα από τα σημαντικότερα έργα του Ιταλού νομπελίστα Ντάριο Φο, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή και σηματοδότησε την καριέρα του. Η εξαιρετική κωμωδία χαρακτηρίζεται ως ανατρεπτική σάτιρα, προκαλεί άφθονο γέλιο αλλά ταυτόχρονα θέτει ορισμένα σημαντικά ερωτήματα κοινωνικού περιεχομένου στα οποία οι θεατές καλούνται να απαντήσουν. Το διαχρονικό αυτό έργο μας μιλά για την επανάσταση των απλών ανθρώπων, όταν η ακρίβεια έχει φτάσει στο απροχώρητο, όταν απολύσεις, μειώσεις ωραρίου, αμοιβών και αυξήσεις φόρων έχουν γίνει καθημερινές καθιστώντας τη ζωή δυσκολότερη από ποτέ. Ο ένας μετά τον άλλον οι ήρωες του έργου υψώνουν το ανάστημα και τη φωνή διαμαρτυρίας τους.
Οι τελευταίες παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 19/1 & την Παρασκευή 20/1 στις 21:15 και το Σάββατο 21/1 & Κυριακή 22/1 στις 20:00.


Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Γιάννη Νάπα. Σκηνικά – Κοστούμια: Γεραλή Ελένη, Μουσική – Σύνθεση: Αμυγδαλίτση Κασσιανή, Φωτισμοί: Τατάκος Κώστας, Ήχος: Σταμόπουλος Βασίλης, Τεχνικοί Σκηνής: Ζήσης Αργύρης και Ματσαγγιάς Θανάσης
Παίζουν με σειρά εμφάνισης οι ηθοποιοί: Μαρία Μαργαρίτη, Βιβή Νικοπούλου, Θανάσης Ζέρβας, Γρηγόρης Γαλάτης, Περικλής Τσαμαντάνης, και Δημήτρης Νάνος, Φωτογράφηση: Εμμανουέλα Ρέπα.
Θα ακολουθήσει η δεύτερη παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, «Δάφνες και Πικροδάφνες» το Φεβρουάριο η οποία προγραμματίζεται να παρουσιαστεί στις ακόλουθες ημερομηνίες, Πέμπτη 2/2 & Παρασκευή 3/2 στις 21:15, Σάββατο 4/2 & Κυριακή 5/2 στις 20:00, Πέμπτη 9/2 & Παρασκευή 10/2 στις 21:15, Σάββατο 11/2 & Κυριακή 12/2 στις 20:00.
Και οι δύο παραγωγές εντάσσονται στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης για το 2016, μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Βόλου και του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου.
Περισσότερες πληροφορίες και προπώληση εισιτηρίων στο Δίαυλο στην οδό Τοπάλη 14 και στο τηλέφωνο 2421033692.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το