Τοπικά

Τεχνικό Πρόγραμμα και τέλη στο Δ.Σ. Βόλου την ερχόμενη Δευτέρα

symvoulio 2

Δυο φορές πρόκειται να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου την ερχόμενη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου. Στις 6 μ.μ. σε ειδική συνεδρίαση θα ληφθεί απόφαση για αντικατάσταση του αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου λόγω ανεξαρτητοποίησης και εκλογή αναπληρωματικών μελών στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, ενώ στις 7 μ.μ. σε τακτική το Σώμα θα κληθεί να αποφασίσει για το σχέδιο του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου για το 2016 και τα ανταποδοτικά τέλη της επόμενης χρονιάς, χωρίς να έχουν διαρρεύσει από πλευράς Δημοτικής Αρχής οι προθέσεις της σχετικά με τη διαμόρφωσή τους.

Στην τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. Βόλου τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα εξής:
Λήψη απόφασης για την έγκριση Σχεδίου του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Βόλου για το έτος 2016, λήψη απόφασης για την τροποποίηση της υπ’ αριθ. 170/2015 κανονιστικής απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου παραχώρησης χρήσης κοινόχρηστων χώρων εντός του ενιαίου Δήμου Βόλου, λήψη απόφασης για την κατανομή και απόδοση επιχορήγησης λειτουργικών δαπανών Γ’ δόσης έτους 2015 και αποζημίωση των εθελοντών σχολικών τροχονόμων για το Β’ Εξάμηνο του 2015, λήψη απόφασης περί καθορισμού τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, λήψη απόφασης περί καθορισμού τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων, λήψη απόφασης περί καθορισμού τελών διαφήμισης, λήψη απόφασης περί καθορισμού δημοτικού φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων για το έτος 2016, λήψη απόφασης περί καθορισμού δικαιώματος βοσκής, λήψη απόφασης καθορισμού τελών και δικαιωμάτων δημοτικών κοιμητηρίων για το έτος λήψη απόφασης περί καθορισμού του δικαιώματος επί εμπορίας ποσίμων ιαματικών ή μη υδάτων για το έτος 2016, διατήρηση σε ισχύ των αποφάσεων επιβολής φόρων και τελών των Δημοτικών Συμβουλίων των τέως Δήμων Πορταριάς, Νέας Αγχιάλου, Αισωνίας και Αγριάς, ανάκληση της υπ’’ αριθμ. 666/2015 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου περί «Συμμετοχής των κληροδοτημάτων «Χρυσούλας Ζώγια» και «Απόστολου Αλεξ. Δράκου» στο πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη»«, λήψη απόφασης περί συμμετοχής των κληροδοτημάτων «Χρυσούλας Ζώγια» και «Απόστολου Αλεξ. Δράκου» στο πρόγραμμα « Στέγαση και Επανένταξη».

Συνεδριάζουν Οικονομική και Επιτροπή Ποιότητας
Νωρίτερα το μεσημέρι πρόκειται να συνεδριάσουν η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Η Οικονομική Επιτροπή θα συνεδριάσει στη 1 μ.μ. με τα εξής θέματα στην ημερήσια διάταξη:
Έκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης του προϋπολογισμού για το γ΄ τρίμηνο του έτους 2015 για τον έλεγχο υλοποίησής του, λήψη απόφασης για την ανατροπή ανάληψης υποχρέωσης οικονομικού έτους 2015, καθορισμός τελών καθαριότητας και φωτισμού για το έτος 2016, καθορισμός δημοτικού φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων για το έτος 2016, καθορισμός τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων για το έτος 2016, καθορισμός τελών διαφήμισης για το έτος 2016, καθορισμός δικαιώματος βοσκής για το έτος 2016, λήψη απόφασης για τον καθορισμό τελών και δικαιωμάτων δημοτικών κοιμητηρίων, καθορισμός του δικαιώματος επί εμπορίας ποσίμων ιαματικών ή μη υδάτων για το έτος 2016, διατήρηση σε ισχύ των αποφάσεων επιβολής φόρων και τελών των Δημοτικών Συμβουλίων των τέως Δήμων Πορταριάς, Ν. Αγχιάλου, Αισωνίας και Αγριάς, εναρμόνιση του σχεδίου προϋπολογισμού του Δήμου Βόλου για το οικονομικό έτος 2016, σύμφωνα με τις οδηγίες του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ, επεκτάσεις δικτύων φωτισμού στο πλαίσιο του έργου «Επεκτάσεις δικτύων (ΔΕΗ)».
Στη 1.30 μ.μ. θα συνεδριάσει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής με θέματα την εκλογή αντιπροέδρου της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κατόπιν δήλωσης ανεξαρτητοποίησης του δημοτικού συμβούλου κ. Δραμητινού Ματθαίου και τη λήψη απόφασης για την τροποποίηση της υπ’ αριθ. 170/2015 Κανονιστικής Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου παραχώρησης χρήσης κοινόχρηστων χώρων εντός του ενιαίου Δήμου Βόλου.

Η Επιτροπή Διαβούλευσης
Στο μεταξύ, την Τρίτη 10 Νοεμβρίου (10 π.μ.) πρόκειται να συνεδριάσει η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Βόλου με θέμα «Τεχνικό Πρόγραμμα-Προϋπολογισμός Δήμου Βόλου για το έτος 2016». Σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας, η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου και ώρα 10:00.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το