Τοπικά

Τεχνικό Πρόγραμμα 5,7 εκ. ‎ευρώ στον Δήμο Ζαγοράς- Μουρεσίου

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ζαγοράς- Μουρεσίου το Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2021, το ύψος του οποίου ανέρχεται σε 5.781.944 ευρώ.
Στην τοποθέτησή του ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Ζαγοράς κ. Απ. Κοντογιώργος ανέφερε πως «πρόκειται για ένα Τεχνικό Πρόγραμμα ύψους περίπου πέντε εκατομμυρίων ευρώ, ενώ τα έργα του Leader θα μπουν στην πρώτη αναμόρφωσή του».
Από την πλευρά της η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κ. Μαρία Σαμαρά Μαρία, τόνισε πως «πρόκειται για ένα Τεχνικό Πρόγραμμα ζημιών και καταστροφών. Περίπου τα δύο εκατομμύρια είναι η χρηματοδότηση για τις ζημιές του 2018. Δεν υπάρχει καμιά αναπτυξιακή πολιτική. Επίσης, δεν υπάρχει κανένα νέο έργο Leader, καμιά χρηματοδότηση του νέου ΕΣΠΑ, κανένα ονοματισμένο έργο για καμιά κοινότητα. Υπάρχουν υπόλοιπα του 2007 και του 2008. Υπάρχουν υπόλοιπα εργολαβιών. Δεν είναι σοβαρή εικόνα. Για τους λόγους αυτούς καταψηφίζουμε».
Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, κ. Βασ. Τσαπράζης επισήμανε ότι «θα ήθελε μια πιο αναλυτική περιγραφή και ανάλυση ανά έργο», ενώ ο δημοτικός σύμβουλος κ. Απ. Σουλδάτος ανέφερε πως «σχετικά με τα μικροποσά αυτά θα φύγουν όταν παραδοθούν τα έργα. Γι’ αυτό φαίνονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα. Τα λιμάνια δεν είναι στο Τεχνικό, γιατί δεν είναι δικό μας έργο».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το