Πολιτισμός

Τεχνικές για τη διαχείριση του άγχους από το Τοπικό Τμήμα του Οδηγισμού Νέας Ιωνίας

Το Τοπικό Τμήμα του Οδηγισμού της Νέας Ιωνίας διοργανώνει εκδήλωση με απογευματινό καφέ, με θέμα «Τεχνικές Διαχείρισης Άγχους: Η Δύναμη της Ομάδας. Μια βιωματική προσέγγιση».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 3 Οκτωβρίου, από 5.30 έως 7.30 το απόγευμα, στην αυλή του νεοκλασικού στην οδό Τάκη Οικονομάκη 98 με Γαμβέτα. Η ειδικευμένη ψυχοθεραπεύτρια παιδιών και ενηλίκων κ. Φαίδρα Παπαναστασίου θα διαχειριστεί το θέμα, με τους συμμετέχοντες να λειτουργούν και βιωματικά. Θα προσφερθεί καφές που θα συνοδεύεται από διάφορα εδέσματα. Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Όσοι λάβουν μέρος πρέπει να είναι εμβολιασμένοι ή να έχουν τεστ.

Οι διοργανωτές, μέσα από αυτή την εκδήλωση και με την καθοδήγηση της έμπειρης ψυχοθεραπεύτριας κ. Φαίδρας Παπαναστασίου, επιδιώκουν να αναδείξουν τα εργαλεία και τις στρατηγικές, με τα οποία ο καθένας μας να μπορεί να θωρακίσει τον εαυτό του, αλλά και τα παιδιά του με ψυχικές δυνάμεις, ώστε να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά και με σιγουριά αρνητικά συναισθήματα και δύσκολες καταστάσεις. Επιθυμούν να συνδυάσουν τη γνώση με τη διασκέδαση, προσφέροντας καφέ σε ένα πολύ ωραίο περιβάλλον.

«Θα μάθουμε τρόπους να επικοινωνούμε τους φόβους, τις αγωνίες μας και τις σκέψεις μας. Θα εστιάσουμε στα στοιχεία που μας βοηθούν να γίνουμε πιο ανθεκτικοί κι ευτυχισμένοι άνθρωποι. Θα αναπτύξουμε βήματα για το πώς να καθοδηγήσουμε θετικά τα παιδιά μας σε σχέση με τα συναισθήματα που μπορεί να βιώνουν και πώς να τα καθησυχάζουμε προσφέροντάς τους ένα περιβάλλον όσο το δυνατόν περισσότερο σταθερό και ασφαλές. Θα γίνει βιωματικά κατανοητή η θεραπευτική και παιδαγωγική αξία της ομάδας, της προσφοράς, του εθελοντισμού, του παιχνιδιού. Θα αναδειχθούν οι βασικοί κανόνες που αποτρέπουν τα παιδιά, αλλά και τους ενήλικες, να αποθαρρύνονται από τα εμπόδια και τις ήττες. Θα πούμε τρόπους που μας βοηθούν να βρούμε μέσα μας την ψυχική δύναμη να προσφέρουμε τόσο στον εαυτό μας, όσο και τους άλλους, έχοντας την ευθύνη για την ποιότητα της ζωής μας, μέσα από τις επιλογές που κάνουμε» αναφέρει η κ. Παπαναστασίου.

Η κ. Εύη Κλεάνθη εκ μέρους των στελεχών του Οδηγισμού του Τοπικού Τμήματος Νέας Ιωνίας τονίζει: «Το να μπορούν τα παιδιά μας να διαχειρίζονται αποτελεσματικά και με εμπιστοσύνη στον εαυτό τους τις δυσκολίες της ζωής τους, είναι από τους βασικούς στόχους του Οδηγισμού. Εμείς ως στελέχη, που κατευθύνουμε τα παιδιά να αναπτύξουν τις ικανότητές τους και το σύστημα αξιών της ζωής τους, πρέπει συνεχώς να εκπαιδευόμαστε, να ενημερωνόμαστε και να αποκτούμε εμπειρίες. Αυτές οι εκδηλώσεις μάς βοηθούν πολύ. Μας καθιστούν ικανότερες και ικανότερους στο να παίρνουμε σωστές αποφάσεις και να διαχειριζόμαστε με επάρκεια την ομάδα, ώστε να συμβάλλουμε αποτελεσματικά στην ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών. Γι’ αυτό ευχαριστούμε από καρδιάς την κυρία Παπαναστασίου για την πολύτιμη βοήθειά της».

Τέλος η πρόεδρος του Τ. Τ. Νέας Ιωνίας κ. Κυριακή Δανιηλίδου επισημαίνει: «Ο Οδηγισμός, είναι παρών και πρωτοπόρος με δράσεις που προσφέρουν πολύτιμα όπλα στα μέλη του και στην κοινωνία, ώστε να μπορούν να ανταπεξέρχονται δυναμικά στις δύσκολες συγκυρίες και να ανακαλύπτουν κάθε φορά τη φωτεινή πλευρά των πραγμάτων. Το πώς η αντιξοότητα μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία για καλύτερη αυτογνωσία και ανανέωση του εαυτού μας αποτελεί μέρος της εκπαίδευσης των στελεχών μας, αλλά και μέρος της γοητείας του Οδηγισμού. Θα είναι ένα υπέροχο απόγευμα!! Θα πίνουμε τον καφέ μας, θα απολαμβάνουμε τα εδέσματα που προσφέρονται από τα μέλη της ομάδας συνεργασίας και θα αποκτούμε βιωματικά πολύτιμες γνώσεις, που προσφέρονται απλόχερα και αφιλοκερδώς από την επαγγελματία κ. Φαίδρα Παπαναστασίου, Οδηγός η ίδια και γόνος Οδηγικής οικογένειας. Ο εθελοντισμός στο μεγαλείο του…».

Η πρόσκληση απευθύνεται σε όλους, αλλά ο αριθμός θα είναι περιορισμένος. Γι’ αυτό όσοι ενδιαφέρονται παρακαλούνται να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 6934187225 με την κ. Εύη Κλεάνθη και στο 6976862263 με την κ. Κική Δανιηλίδου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το