Τοπικά

Ταξίδι τέχνης για τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Βόλου

Ξεκινώντας μια πολιτιστική περιπέτεια, μαθητές και μαθήτριες με τους καθηγητές και καθηγήτριες τους, Αθανασίας Κινδαλή, Ελένη Χρηστίδη και Λεωνίδα Χριστοδουλίδη, από τα προγράμματα χορού, μουσικής και θεάτρου του 1ου Γυμνασίου Βόλου επισκέφτηκαν από 19 έως 20/12/2023 την Αθήνα.
Η πρωταρχική τους αποστολή ήταν να παρακολουθήσουν , την μαγευτική παράσταση «Ζιζέλ» από το Εθνικό Μπαλέτο της Όπερας της Οδησσού στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Οι μαθητές/τριες ενθουσιάστηκαν από το εμβληματικό έργο, τις εξαιρετικές χορογραφίες, τα εντυπωσιακά κοστούμια, την υψηλή τεχνική των χορευτών και την απρόσκοπτη συγχώνευση όλων των στοιχείων των παραστατικών τεχνών, ενώ κατάφεραν να εμβαθύνουν στη δημιουργική διαδικασία και την αφοσίωση που απαιτείται στον κόσμο της τέχνης. Η παρακολούθηση μιας ζωντανής παράστασης μπαλέτου αποδείχθηκε μια μεταμορφωτική εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες. Μετά την παράσταση, οι μαθητές /τριες συναντήθηκαν με τους ερμηνευτές για να φωτογραφηθούν και να πάρουν αυτόγραφα.

Η πολιτιστική εξόρμηση της ομάδας συνεχίστηκε με επίσκεψη στην Εθνική Λυρική Σκηνή, ένα κτίριο φωλιασμένο στην καρδιά του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου, ένα αρχιτεκτονικό στολίδι που αποτελεί απόδειξη της δέσμευσης στις τέχνες του θεάματος.
Το ταξίδι στην Αθήνα θα ήταν ελλιπές χωρίς την επίσκεψη στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, ένα αποθετήριο γνώσης και ιστορίας. Οι μαθητές/τριες είδαν την τεράστια συλλογή χειρογράφων, σπάνιων βιβλίων και ιστορικών εγγράφων που διήρκεσαν αιώνες, ενώ και περιηγήθηκαν στην έκθεση «Μαρία Κάλλας».
Το ταξίδι ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη και ξενάγηση στο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, σκαρφαλωμένο σε ένα βράχο με θέα στο Αιγαίο Πέλαγος, κάτω από τον αττικό ουρανό. Σε αυτό το γραφικό σκηνικό, η ομάδα του 1ου Γυμνασίου Βόλου συμμετείχε σε μια συνεδρία προβληματισμού, σχεδιάζοντας συνδέσεις μεταξύ των τεχνών, της ιστορίας και του φυσικού περιβάλλοντος. Το ταξίδι στο Σούνιο έδωσε ένα γαλήνιο και στοχαστικό τέλος στην πολιτιστική τους Οδύσσεια, αφήνοντας στην ομάδα μια βαθιά εκτίμηση για την αλληλεπίδραση μεταξύ τέχνης, ιστορίας και της διαχρονικής ομορφιάς της Ελλάδας

Share

Πρόσφατα άρθρα

«Έσφυζαν» από κόσμο τα καταστήματα της εστίασης

Γέμισαν από κόσμο τα καταστήματα εστίασης της πόλης το τριήμερο των γιορτών, όπου και με…

28 Δεκεμβρίου 2023

Δύο βρέφη με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο

Στους δεκαπέντε ανέρχονται οι ασθενείς που νοσηλεύονται με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο βόλου. Αναμεσά τους βρίσκονται…

28 Δεκεμβρίου 2023

Βόλος: Προφυλακίστηκαν οι δύο άνδρες με το σχεδόν 1 κιλό κοκαΐνης

Προφυλακίστηκαν χθες Τετάρτη οι δύο άνδρες που είχαν συλληφθεί πριν οκτώ ημέρες με σχεδόν ένα…

28 Δεκεμβρίου 2023

ΚΗΔΕΙΑ ΜΕΛΠΟΜΕΝΗΣ ΠΕΝΝΑ

Την αγαπημένη μας σύζυγο, μητέρα, γιαγιά, αδελφή και θεία ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ ΠΕΝΝΑ Ετών 72 κηδεύουμε σήμερα…

28 Δεκεμβρίου 2023

ΚΗΔΕΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ ΧΑΪΚΑΛΗ

Τον λατρευτό μας πατέρα, αδελφό, παππού και θείο ΠΑΝΤΕΛΗ ΧΑΪΚΑΛΗ Ετών 91 κηδεύουμε σήμερα Πέμπτη…

28 Δεκεμβρίου 2023

ΚΗΔΕΙΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ ΧΑΡΜΑΝΗ

Την πολυαγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά και θεία ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΧΑΡΜΑΝΗ Πλήρης ημερών κηδεύουμε σήμερα Πέμπτη 28…

28 Δεκεμβρίου 2023