Πολιτισμός

«Ταξίδι» και απόλαυση η δημιουργική γραφή… Παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του Διονύση Λεϊμονή

Παρουσιάστηκε χθες σε μία γεμάτη από κόσμο αίθουσα της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Βόλου το νέο βιβλίο του Διονύση Λεϊμονή με τίτλο «Ημερολόγιο Δημιουργικής Γραφής». Η γραφή είναι πάντα δημιουργική αποτελώντας ένα ταξίδι και μία απόλαυση τονίστηκε στην παρουσίαση του βιβλίου.
Ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας κ. Διονύσης Λεϊμονής τόνισε πως πρόκειται για ένα ιδιαίτερο ημερολόγιο, το οποίο αποτελεί μία πρόκληση για όλους. «Σε αυτό το ημερολόγιο δεν θα διαβάσει κάποιος πότε έχουμε έκλειψη ή ανατολή Ηλίου, αλλά θα έχει τη δυνατότητα να διαβάσει πολλά κείμενα Ελλήνων και ξένων συγγραφέων» σημείωσε για να προσθέσει ότι «με αφόρμηση τα κείμενα, θα επιχειρήσει να γράψει το δικό του κείμενο, ελεύθερα και αβίαστα, μέσα από ένα παιχνίδι».

«Το βιβλίο αποτελεί μία πρόκληση, ώστε να ευαισθητοποιηθεί κάποιος στα μονοπάτια και της γραφής για να γράψει τα δικά του κείμενα, κατά μόνας» ανέφερε.
Για τον ίδιο αυτό που έχει σημασία, είναι η παρώθηση. «Να παρακινηθούν και να καταλάβουν όλοι πως η γραφή δεν είναι ένα μάθημα που εξετάζεται σε σχολεία, ούτε μία άσκηση που πρέπει να αξιολογείται με κάποιον γνώμονα, αλλά είναι χαρά και απόλαυση. Να καταλάβουν ότι πρέπει να αρχίσουμε από μία δημιουργική ανάγνωση και μετά να προχωρήσουμε στη δημιουργική γραφή» συμπλήρωσε.
Ο εκπαιδευτικός τόνισε ότι ήθελε να κάνει ένα βιβλίο δημιουργικής γραφής για αυτούς που ίσως ακόμα δεν έχουν προσέλθει στα εργαστήρια δημιουργικής γραφής και στην ιδέα τον βοήθησε ο εκδότης του, ο κ. Γιάννης Τσαχουρίδης από τις εκδόσεις Γράφημα.

«Η γραφή είναι πάντα δημιουργική. Άρα η γραφή είναι ένα ταξίδι και μία απόλαυση. Αυτό προσπαθώ να περάσω στα εργαστήρια σε αυτούς που τα παρακολουθούν. Όχι να τους κάνω συγγραφείς, αλλά να μάθουν ότι η γραφή δεν είναι κάτι που πρέπει να μας φοβίζει, αλλά κάτι που μας απελευθερώνει» κατέληξε.
Την εκδήλωση διοργάνωσαν το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Κοινό Διαπανεπιστημιακό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Δημιουργικής Γραφής», η Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Βόλου και οι εκδόσεις Γράφημα. Ομιλητές ήταν ο κ. Γιάννης Αντάμης, συγγραφέας, υποψήφιος διδάκτορας τμήματος Κινηματογράφου Α.Π.Θ., ο κ. Λεωνίδας Χριστοδουλίδης, φιλόλογος, τελειόφοιτος του Μεταπτυχιακού Τμήματος Δημιουργικής Γραφής του Ε.Α.Π. και ο συγγραφέας κ. Διονύσης Λεϊμονής, ενώ συντόνισε ο κ. Ηλίας Κουτσερής, δημοσιογράφος, πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το