Τοπικά

Ταξίδι γεμάτο εμπειρίες και γνώσεις στην Πράγα για τους 100 και πλέον μαθητές του 2ου ΓΕΛ Βόλου

Ταξίδι γεμάτο εμπειρίες, γνώσεις και παραστάσεις πραγματοποίησαν πριν λίγες ημέρες στην Πράγα 100 και πλέον μαθητές του 2ου ΓΕΛ Βόλου, συνοδευόμενοι από επτά καθηγητές. Στην πρωτεύουσα της Τσεχίας επισκέφθηκαν αμερικανικό Πανεπιστήμιο και είχαν συνάντηση και με τον Έλληνα πρέσβη.
Οι καθηγητές που συνόδευσαν τους μαθητές στην εκδρομή, ήταν οι Νίκος Σταμάτης (υποδιευθυντής), Μαριάνθη Γάκη, Γεωργία Δημητρακοπούλου, Κλεοπάτρα Μπατζούκη, Έφη Ναουμίδου, Γιώργος Παππάς και Φώτης Κόρος.
Ο κ. Παππάς ανέφερε πως «δεχθήκαμε μια πρόσκληση από το Πανεπιστήμιο New York της Πράγας, που ο πρύτανης είναι Έλληνας. Το Πανεπιστήμιο διαθέτει σχολές οικονομίας και ψυχολογίας και για τα παιδιά ήταν μια πολύ καλή εμπειρία η επίσκεψή τους εκεί. Οι μαθητές συζήτησαν με τα στελέχη του ιδρύματος για την ποιότητα των σπουδών, αλλά και τις προοπτικές που υπάρχουν στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας. Η Τσεχία έχει βελτιωθεί πολύ σε σχέση με το παρελθόν και αναπτύσσεται οικονομικά».
Από την πλευρά του ο υποδιευθυντής του σχολείου κ. Σταμάτης επισήμανε πως «στο ξενοδοχείο που διαμείναμε, μας επισκέφθηκε ο Έλληνας πρέσβης κ. Ευθυμιάδης, συνοδευόμενος από τον εμπορικό ακόλουθο, όπου συζητήσαμε για την ελληνική διπλωματία στην Τσεχία, τη θέση της Ελλάδας στον ευρωπαϊκό χώρο, ενώ οι μαθητές υπέβαλαν και διάφορες ερωτήσεις. Γενικότερα ήταν μια πολύ ξεχωριστή εκδρομή, όπου κυριάρχησε το άριστο κλίμα μεταξύ των μαθητών και των καθηγητών».

Αξιοποιούν τα μνημεία

Ο μαθητής της Γ’ Τάξης Χρήστος Καραγιάννης ανέφερε για την εκδρομή πως «ήταν μια μοναδική εμπειρία ζωής. Μπορέσαμε και είδαμε πολλά αξιοθέατα και έναν άλλον τρόπο ζωής».
Παίρνοντας το λόγο ο Σταύρος Θεοφανίδης επισήμανε πως η Πράγα, ήταν μια πανέμορφη πόλη με ευδιάθετο κόσμο και πολλά μνημεία, τα οποία αξιοποιούν. Η Πράγα δεν θύμιζε μια πόλη, που έχει κρίση, ενώ πολλοί ήταν και οι Έλληνες επισκέπτες».
Από την πλευρά της η μαθήτρια της Β’ Τάξης Σπυριδούλα Θάνου σημείωσε πως «μου έκανε εντύπωση η αρχιτεκτονική της πόλης και πόσο πρόσεχαν τα μνημεία και τα αξιοθέατα. Δηλαδή δεν υπήρχαν τα γκράφιτι και τα συνθήματα που βλέπει κανείς στην Ελλάδα και αυτό είναι ένα μήνυμα για εμάς, ώστε να προσέχουμε τα μνημεία μας ακόμη περισσότερο».

 
Η μαθήτρια Στεργιάννα Βηλαρά ανέφερε πως «η πλατεία στο κέντρο της Πράγας, με το ρολόι και τον ναό, ήταν πολύ όμορφη, ενώ μου έκανε εντύπωση η καθαριότητα στην πόλη. Στην εκδρομή υπήρχε πολύ καλό κλίμα με τους καθηγητές και με την οικονομική τιμή που επιτεύχθηκε, δόθηκε η δυνατότητα σε πολλούς μαθητές, να επισκεφθούν μια πανέμορφη πόλη».
Η μαθήτρια της Γ’ Τάξης Μαρία Γιώτη επισήμανε πως «μέσα από την εκδρομή υπήρξε σύσφιξη σχέσεων, τόσο μεταξύ των μαθητών, όσο και των μαθητών με τους καθηγητές. Παράλληλα μας δόθηκε η δυνατότητα της επίσκεψης σε ένα Πανεπιστήμιο, όπου συνομιλήσαμε με τους καθηγητές και άλλα στελέχη, αντλώντας έτσι νέες γνώσεις και παραστάσεις από την τριτοβάθμια εκπαίδευση και την αγορά εργασίας στο εξωτερικό, που θα μας χρησιμεύσουν στο μέλλον. Άλλωστε οι Έλληνες δεν σπουδάζουν μόνο στη Δυτική Ευρώπη, αλλά και στην Κεντρική Ευρώπη, όπως στην Τσεχία, όπου το κόστος ζωής είναι φθηνότερο από τη χώρα μας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το