Τοπικά

Τάξη Υποδοχής για τα προσφυγόπουλα πρότεινε στο υπουργείο η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας

Να λειτουργήσει για δεύτερη συνεχή χρονιά Τάξη Υποδοχής για τα προσφυγόπουλα που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις του πρώην Μόζα, πρότεινε στο υπουργείο Παιδείας η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, χωρίς ωστόσο να είναι ακόμη γνωστό, σε ποιο σχολείο θα στεγαστεί.
Στα θρανία για δεύτερη συνεχή χρονιά αναμένεται να καθίσουν τα προσφυγόπουλα που προέρχονται κυρίως από τη Συρία και διαμένουν από πέρυσι στις εγκαταστάσεις του πρώην Μόζα.
Πέρυσι οι μαθητές δεκαπέντε μαθητές μπόρεσαν και έλαβαν το αγαθό της γνώσης κάνοντας τα πρώτα βήματα στη γνώση της ελληνικής γλώσσας. Και τα αποτελέσματα ήταν ενθαρρυντικά, αφού πολύ γρήγορα έμαθαν να γράφουν και να μιλούν ελληνικά δείχνοντας ασίγαστη θέληση.
Το Τμήμα Υποδοχής λειτούργησε πέρυσι στο 9ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας, ενώ η διδασκαλία τους γινόταν από αναπληρώτρια δασκάλα.
Τα μαθήματα ολοκληρώθηκαν στις 15 Ιουνίου και ακολούθησε λίγες μέρες αργότερα μια πολύ ξεχωριστή γιορτή στις εγκαταστάσεις του πρώην Μόζα.
Για τη φετινή σχολική χρονιά που αρχίζει σε 20 ημέρες η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προσανατολίζεται να λειτουργήσει ξανά Τάξη Υποδοχής.
«Υποβάλαμε ήδη το αίτημα στο υπουργείο Παιδείας για τη λειτουργία Τάξης Υποδοχής για τα προσφυγόπουλα στις εγκαταστάσεις του πρώην Μόζα» ανέφερε ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργος Πολύζος και πρόσθεσε πως «αναμένουμε την απάντηση. Οι μαθητές ανέρχονται αυτή τη στιγμή στους 25, ενώ πέρυσι το Τμήμα είχε ξεκινήσει με δεκαπέντε και ο αριθμός τους αυξομειωνόταν. Αρχικά υπήρχε η σκέψη οι μαθητές να διασπαρθούν σε διάφορα σχολεία ανάλογα με τις Τάξεις που μπορούν να φοιτήσουν. Ωστόσο, επειδή όλοι οι μαθητές διαμένουν στον ίδιο χώρο έξω από το Βόλο, κρίναμε καλύτερο να φοιτούν πάλι σε μια Τάξη Υποδοχής, όπως έγινε και πέρυσι και είχε ιδιαίτερη επιτυχία».
Αναφορικά με το σχολείο που θα λειτουργήσει η Τάξη Υποδοχής, ο κ. Πολύζος επισήμανε πως δεν υπάρχει κάποια ένδειξη προς το παρόν. Πέρυσι το Τμήμα στεγάστηκε στο 9ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας και δεν αποκλείεται να στεγαστεί εκεί και φέτος».

Τα Τμήματα ΖΕΠ για αλλοδαπούς

Παράλληλα στη Μαγνησία θα λειτουργήσουν και Τμήματα για αλλοδαπούς, οι οποίοι ενισχύονται διδακτικά από δασκάλους που προσλαμβάνονται ως αναπληρωτές στα μαθηματικά και τη γλώσσα. Πρόκειται για τμήματα που εντάσσονται στη λεγόμενη ζώνη εκπαιδευτικής προτεραιότητας και τα οποία στη Μαγνησία για τη νέα σχολική χρονιά είναι τα εξής: 1ο και 10ο Δημοτικά Νέας Ιωνίας, 9ο Δημοτικό Βόλου, Δημοτικά Πορταριάς, Τσαγκαράδας, Σούρπης και Σκοπέλου, 2ο Δημοτικό Βελεστίνου, το Δημοτικό που λειτουργεί στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου καθώς και τα δύο Δημοτικά της Σκιάθου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το