Τοπικά

Τάξη από Σεπτέμβριο για προσφυγόπουλα στο 2ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας

Στο 2ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας θα λειτουργήσει από τη νέα σχολική χρονιά τμήμα για τη διδασκαλία των προσφυγόπουλων από τις εγκαταστάσεις του πρώην Μόζα, όπως αποφασίστηκε χθες από το υπουργείο Παιδείας.
Παράλληλα στις εγκαταστάσεις του πρώην Μόζα θα λειτουργήσει τμήμα για τα παιδιά που είναι προσχολικής εκπαίδευσης. Μετά από δύο χρόνια, όταν ιδρύθηκε τμήμα στο 9ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας για τη διδασκαλία των προσφυγόπουλων, πλέον στον Βόλο δημιουργείται για δεύτερη φορά Δομή Υποδοχής για την Εκπαίδευση Προσφύγων (ΔΥΕΠ). Αυτή τη φορά το τμήμα θα λειτουργήσει στο 2ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας, στο οποίο υπάρχει υψηλό ποσοστό αλλοδαπών μαθητών.
Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε χθες τα σχολεία στην Ελλάδα που θα έχουν ΔΥΕΠ για τα προσφυγόπουλα. Στη Θεσσαλία είναι πέντε για τα δημοτικά εκ των οποίων το ένα στον Βόλο και τα άλλα τέσσερα στη Λάρισα.

Στο 2ο Δημοτικό σχολείο Νέας Ιωνίας που ιδρύθηκε τμήμα ΔΥΕΠ θα φοιτήσουν 20 προσφυγόπουλα, όλα συριακής καταγωγής που γεννήθηκαν μεταξύ των χρόνων 2009-2012 και τα οποία διαμένουν στις εγκαταστάσεις του πρώην Μόζα.
Για την έναρξη του τμήματος θα πρέπει βέβαια να γίνει πρόσληψη αναπληρωτή δασκάλου. Πάντως το σχολείο είναι έτοιμο για την υποδοχή των μαθητών.
«Το 2ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας θα φιλοξενήσει φέτος το τμήμα για τη διδασκαλία των προσφυγόπουλων. Ήδη υπάρχει η σύμφωνα γνώμη των συλλόγων εκπαιδευτικών και γονέων, ενώ πριν την έναρξη των μαθημάτων θα γίνει μια ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση για τους γονείς από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, την Ύπατη Αρμοστεία, τον νομίατρο και άλλους φορείς για διάφορα θέματα» τόνισε ο διευθυντής του σχολείου κ. Στέφανος Πίος και πρόσθεσε: «Τα μαθήματα θα διεξάγονται είτε από 3 το μεσημέρι μέχρι 7το απόγευμα είτε από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα. Τα προσφυγόπουλα θα έχουν τη δική τους αυτόνομη αίθουσα που θα κάνουν τα μαθήματά τους».
Στο 2ο Δημοτικό δίνεται έμφαση στην πολυπολιτισμική εκπαίδευση. Από τους 220 μαθητές οι 38 είναι αλλοδαποί από διάφορες χώρες, όπως Αλβανία, Ρουμανία, Ουκρανία, ακόμη και τη Νιγηρία, ενώ υπάρχουν και 16 μαθητές Ρομά.

Στο σχολείο θα λειτουργήσει φέτος και τμήμα ΖΕΠ που εξειδικεύεται στην εκπαίδευση και τη διδακτική ενίσχυση των αλλοδαπών μαθητών. Επίσης λειτουργεί ήδη τμήμα Ένταξης και υπάρχουν και δύο Παράλληλες Στηρίξεις σε μαθητές. Από την ερχόμενη σχολική χρονιά αναμένεται να λειτουργήσει και νέο τμήμα Ένταξης.

Στο 10ο Γυμνάσιο Βόλου

Για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα λειτουργήσει ΔΥΕΠ στο 10ο Γυμνάσιο Βόλου, όπως δηλαδή πριν δύο χρόνια, όταν είχαν παρακολουθήσει μαθήματα τρεις έφηβοι.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το