Ελλάδα

Τασούλας εναντίον Τζιτζικώστα: Ο πρόεδρος της ΝΔ πρέπει να είναι βουλευτής

tasoulas708_3

Αυτό που λείπει από τη Νέα Δημοκρατία και από τη χώρα είναι ένας πρόεδρος που θα είναι περισσότερο πραγματιστής και λιγότερο φιγουρατζής, τόνισε ο Κώστας Τασούλας, μιλώντας στον Real FM 97.8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ερωτηθείς για το ποια πρέπει να είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου προέδρου της ΝΔ, ο βουλευτής Ιωαννίνων του κόμματος είπε: «Κατ’ αρχήν, υπάρχει δυσκολία στο να συνταχθεί μία προκήρυξη για αρχηγό κόμματος. Μπαίνει μέσα και η χημεία.

Αισθάνομαι ότι αυτό που λείπει από τη Νέα Δημοκρατία άρα και από τη χώρα είναι ένας πρόεδρος που θα είναι περισσότερο πραγματιστής, λιγότερο φιγουρατζής, λιγότερο υποτελής στην επικοινωνιακή επίδοση, προς Θεού όχι αντι-Τσίπρας, και κυρίως ένας άνθρωπος που θα εγγυάται την ενότητα του κόμματος, πάνω στην οποία ως θεμέλιο θα ανθίσει κάθε άλλη θετική παράμετρος, που χρειάζεται να ανθίσει στη ΝΔ, όπως είναι η ανανέωση, η διεύρυνση του ακροατηρίου, η πειστικότητα, η σοβαρότητα, η συνέπεια.

Η βάση για όλα αυτά είναι η ενότητα. Αν δεν υπάρχει αυτή η βάση, όλα τ’ άλλα δεν θα έχουν υπέδαφος να ανθίσουν. Κάπως έτσι τον φαντάζομαι και πιστεύω ότι θα υπάρχει μια τέτοια λύση που θα διευκολύνει τη χώρα και τη ΝΔ».

Στο ερώτημα αν υπάρχει ένας συγκεκριμένος υποψήφιος που ταιριάζει με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, ο ίδιος απάντησε:

«Περισσότερο ταιριάζει ο κ. Μεϊμαράκης σε αυτά τα χαρακτηριστικά».

«Ο νέος αρχηγός πρέπει να είναι κοινοβουλευτικός»

Όπως τόνισε ο πρώην υπουργός, «η ΝΔ είναι ένα ιστορικό κόμμα που έχει επιδόσεις έχει και λάθη, συμβαδίζει με την τύχη της χώρας, χρειάζεται έναν αρχηγό έμπειρο, υπεύθυνο που να της κατοχυρώσει σε αυτήν την φάση την ενότητα, και όχι αυτήν την εικόνα ενός σκορποχωρίου που φαίνεται εκ πρώτης όψεως από τις πολλές επιθυμίες υποψηφιότητας».

Στην ερώτηση αν είναι η όχι προαπαιτούμενη η κοινοβουλευτική παρουσία του νέου αρχηγού, σημείωσε:

«Είναι προαπαιτούμενη. Μία λυδία λίθος και τεράστιο δοκιμαστήριο η Βουλή μέσα από την οποία ο αρχηγός θα επιβληθεί.

Ο Ευάγγελος Αβέρωφ, όταν είχαμε τις εκλογές για αρχηγούς, έλεγε ότι ο αρχηγός δεν υποδεικνύεται, δεν διορίζεται, δεν εκλέγεται καν, ο αρχηγός επιβάλλεται.

Αρα, το κοινοβούλιο είναι ο χώρος της τελικής επιβολής. Μπορεί να εκλεγεί από τη βάση, από την κοινωνία, από τους βουλευτές αλλά τελικά η μεγάλη δοκιμασία είναι το κοινοβούλιο. Εκεί ο νέος αρχηγός θα δώσει τις εξετάσεις του και πιστεύω ότι θα της περάσει και έναντι της κοινωνίας , της ιστορία και των βουλευτών της ΝΔ. Νομίζω ότι είναι περίπου περιττό το ερώτημα αν ο νέος αρχηγός πρέπει να είναι κοινοβουλευτικός. Είναι αυτονόητο».

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το