Τοπικά

Τάσος Πετρόπουλος από τον Βόλο: Επεκτείνεται η χρονική διάρκεια της απονομής των συντάξεων – Ψεύδος της ΝΔ ότι χάθηκαν πόροι

Στη Νέα Δημοκρατία και στον Γιάννη Βρούτση αναφορικά με τους πόρους των συντάξεων, απάντησε σήμερα από τον Βόλο ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος δηλώνοντας ότι εξασφαλίστηκαν επιπλέον 325 εκ. ευρώ με αποτέλεσμα να επεκτείνεται η χρονική διάρκεια απονομής των συντάξεων.
«Σήμερα με ενημέρωσαν ότι ο τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός αρμόδιος για τα θέματα κοινωνικής ασφάλισης μίλησε για απώλεια των ποσών που είχαμε εξασφαλίσει για τις ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις . Πρόκειται για ψεύδος. Δεν μπορούμε συνέχεια να παρακολουθούμε τα ψεύδη που εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία. Δεν είχαμε άλλη δουλειά από το να απαντάμε στα ψέματα που λένε από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Ο κ. Πετρόπουλος ανέφερε ότι έχουν εξασφαλιστεί περίπου 850.000.000 ευρώ και εξασφαλίστηκαν επιπλέον 325.000.000 επεκτείνοντας τη χρονική διάρκεια της απονομής συντάξεων μέχρι και τον Ιούνιο του 2018 ενώ με την προηγούμενη συμφωνία ήταν μέχρι τον Οκτώβριο του 2017.
«Τη περίοδο αυτή με ένα επιταχυνόμενο ρυθμό που έχουμε εξασφαλίσει στη νέα λειτουργία του ΕΦΚΑ, θα καταφέρουμε να καταβάλουμε όλες αυτές τις συντάξεις. Και θα καταβάλουμε και το μισό αυτού του ποσού, περισσότερα από 300 εκ. από δικά μας έσοδα.

Άρα θα δώσουμε ένα μεγαλύτερο ποσό συντάξεων και όχι αυτό που είπε η Νέα Δημοκρατία, δια του κ. Βρούτση, ότι θα μας δώσουν λιγότερα λεφτά από ό,τι είχαμε συμφωνήσει. Εμείς θα δώσουμε άλλα τόσα κατά το ήμισυ για να δώσουμε ακόμα περισσότερες συντάξεις».

Αναφορικά με τις εκκρεμείς συντάξεις ο κ. Πετρόπουλος ξεκαθάρισε πως θα καταβληθούν. Ο ίδιος σημείωσε πως στόχος είναι να εξαντλήσουν όλες τις παλιές υποθέσεις και δουλεύουν σε όλη την Ελλάδα για αυτό τον σκοπό. «Αυτό που κάνουμε είναι να προετοιμάζουμε όλα μας τα στελέχη για να τρέξουν πιο γρήγορα τα θέματα αυτών των συντάξεων» πρόσθεσε.
Δήλωσε επίσης πως αυτό δεν έχει γίνει ποτέ. «Όπως φαντάζομαι ποτέ δεν έχει γίνει να έρθει υπουργός στους ανθρώπους αυτούς που πασχίζουν με τη θάλασσα, για να λυθούν προβλήματα πολύ άμεσα με την παρουσία του ιδίου του υπουργού σε αυτές τις συζητήσεις. Αυτό κάνουμε εμείς σαν κυβέρνηση. Λύνουμε προβλήματα του παρελθόντος».

Ο κ. Πετρόπουλος αναφέρθηκε και στον μόνο 4387, τον νόμο Κατρούγκαλου, που έχει τεθεί σε εφαρμογή από τον Μάιο του 2016.
«Ο Νόμος 4387 αφορά μια συνολική πολιτική – κατεύθυνση για τη στήριξη της κοινωνικής ασφάλισης. Αποδίδει συντάξεις στη βάση δύο παραμέτρων: Την εθνική σύνταξη που λαμβάνουν όλοι οι Έλληνες πλέον- μαζί και οι αγρότες που δεν λάμβαναν τέτοια σύνταξη- ύψους 384 ευρώ. Τη σύνταξη αυτή την παίρνουν όλοι οι Έλληνες ανεξαρτήτως του τι έχουν καταβάλει αρκεί να έχουν πάνω από 20 χρόνια ασφάλισης. Διαφορετικά έχουμε μια περικοπή μέχρι 10% μέχρι τα 15 έτη ασφάλισης στην εθνική σύνταξη.
Η δεύτερη παράμετρος αφορά τον υπολογισμό των εισφορών με βάση τους συντελεστές αναπλήρωσης που προβλέπει για όλους ο νόμος».
Όπως σημείωσε ο υφυπουργός, με βάση αυτούς τους συντελεστές θα γίνει επαναυπολογισμός όλων των παλιών συντάξεων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το