Ελλάδα

Τασία Χριστοδουλοπούλου: Είμαστε περήφανοι για τις πολιτικές μας στο προσφυγικό

tasia-xristodoulopoulou

Και ενώ η χώρα βουλιάζει από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που έχουν εγκλωβιστεί  στη χώρα, η πρώην υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου συνεχίζει να δηλώνει περήφανη για την πολιτική που ακολούθησε επί υπουργείας της.

Μιλώντας στην ιταλική Λα Ρεπούμπλικα η κυρία Χριστοδουλοπούλου είπε χαρακτηριστικά: «Είμαστε υπερήφανοι για τις πολιτικές που ακολουθήσαμε, με σεβασμό στην διεθνή και ευρωπαϊκή νομιμότητα, αλλά και για το μεγάλο κίνημα αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες, το οποίο αναπτύχθηκε, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη».

Προσθέτει δε, ότι «οι μεγάλες ροές προσφύγων από την Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, δεν μπορούν να διακοπούν όσο συνεχίζεται ο πόλεμος, η βία και η αποσύνθεση των χωρών αυτών». Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της Βουλής «καμία συμφωνία δεν μπορεί να εμποδίσει τα άτομα αυτά να αφήσουν πίσω τους την βαρβαρότητα και να αναζητήσουν ένα ασφαλές καταφύγιο. Κατά συνέπεια, αυτό το είδος συμφωνιών μπορεί να έχει μόνον εφήμερα αποτελέσματα».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Λα Ρεπούμπλικα, η Τασία Χριστοδουλοπούλου υπογραμμίζει πως «η ελληνική κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως όπλο την διεθνή και ευρωπαϊκή μονιμότητα, ζητά μια ευρωπαϊκή λύση με κοινή ευθύνη όλων, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Βαλκανίων υιοθέτησε θέσεις που αντανακλούν τον εθνικό εγωϊσμό».

«Η Ευρώπη, όπως την είχαμε γνωρίσει και ονειρευτεί, δεν υπάρχει πια», αφού σήμερα «είναι το αντίγραφο μιας παλιάς της εικόνας. Θρασύδειλη και ανίκανη να αντιμετωπίσει τα σύγχρονα προβλήματα», καταλήγει η πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το