Ελλάδα

Τάσεις MRB: Με 9,8% προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου

Με διαφορά 9,8% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ προηγείται η Νέα Δημοκρατία ως προς την πρόθεση ψήφου που καταγράφεται στις τάσεις της MRB.
Συγκεκριμένα, στη μέτρηση που έγινε στις 22-29 Ιουνίου, στις τάσεις της MRB, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 31% με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 21,2%. Ακολουθούν: Κίνημα Αλλαγής 8,9%, Χρυσή Αυγή 7,1%, ΚΚΕ 5,8%, Ενωση Κεντρώων 2,9%, Ανεξάρτητοι Ελληνες 1,8%, Ελληνική Λύση 1,1%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%.
«Άλλο Κόμμα» επέλεξε το 3,4% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 15,8%. Το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αναλύεται ως εξής: Δεν αποφάσισα-Δεν απαντώ: 7,2% και Λευκό-Άκυρο-Αποχή: 8,6%.

Στην παράσταση νίκης, προηγείται με 55,4% η ΝΔ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 19,6%. Η επιλογή «Κανένα κόμμα» καταγράφει ποσοστό 15,9%. Ακολουθούν «Άλλο κόμμα» με ποσοστολό 5,1% και «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ» με ποσοστό 3,9%.

Στο ερώτημα πότε θα θέλετε να προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές, το 48% απαντά να προκηρυχθούν πρόωρα, το 43,4% να προκηρυχθούν στο τέλος της τετραετίας (Σεπτέμβριος 2019), ενώ στο ερώτημα πότε πιστεύετε ότι θα προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές, το 36,6% απαντά ότι θα προκηρυχθούν πρόωρα, ενώ το 53,6% εκτιμά ότι θα προκηρυχθούν στο τέλος της τετραετίας (Σεπτέμβριος 2019).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζoυν και τα ποσοστά που συγκεντρώνουν οι Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης στο ερώτημα: «Ποιος από τους δύο θεωρείτε ότι θα ήταν καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας;».
Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 22,8% των ερωτηθέντων και ο αρχηγός της ΝΔ και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 32,6%.«Κανένας από τους δύο» απαντά το 40,1%.

Πάνω από 8 στους 10 εκτιμούν ότι τα πράγματα στη χώρα πάνε πολύ άσχημα
Αναφορικά με τα οικονομικά ζητήματα η έρευνα της MRB δεν βγάζει ιδιαίτερη αισιοδοξία, καθώς στο ερώτημα «πώς πιστεύετε ότι πάνε τα πράγματα γενικά στη χώρα μας», το 86,4% απαντά «Πολύ άσχημα-Αρκετά άσχημα» και μόλις το 2% απαντά ότι είναι «Πολύ καλά-Αρκετά καλά».
Επιπλέον στο ερώτημα αν οι θυσίες των πολιτών θα πιάσουν τόπο και θα ανακάμψει η ελληνική οικονομία γενικά, το 65,2% απαντά «Μάλλον όχι-Σίγουρα όχι» και το 25,4% «Σίγουρα Ναι-Μάλλον Ναι», ενώ αν θα υπάρξει βελτίωση και ανακούφιση προσωπικά και για την οικογένειά τους, οι πολίτες απαντούν 65,3% «Μάλλον όχι και σίγουρα όχι» και 24% «Σίγουρα ναι-Μάλλον ναι».

Στις εκτιμήσεις σε σχέση με το οικογενειακό εισόδημα οι πολίτες σε ποσοστό 69% απαντούν ότι ανταποκρίνονται με πολύ μεγάλη δυσκολία ή μόλις που καταφέρνουν να ανταποκριθούν στις βασικές προσωπικές-οικογενειακές οικονομικές υποχρεώσεις, ενώ ποσοστό 11,4% δηλώνει ότι αδυνατεί πλήρως ή σχεδόν πλήρως να ανταποκριθεί στις βασικές προσωπικές-οικογενειακές οικονομικές υποχρεώσεις.
Τέλος στο ερώτημα, πώς κρίνετε σε γενικές γραμμές σήμερα την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, το 87,2% απαντά «Πολύ κακή – κακή».

Πηγή:  iefimerida.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ποδηλατόδρομοι

Γράψαν πάλι το Σάββατο τα αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα πάνω στον ποδηλατόδρομο της Ρ. Φεραίου.…

18 Φεβρουαρίου 2024

Φύλλο και φτερό κάνουν οι Αρχές την περιοχή για τα παιδιά των Παλαιοχριστιανών – «Είναι σε ασφαλές σημείο»

Φύλλο και φτερό κάνουν οι Αρχές την περιοχή στην ορεινή Κορινθία, όπου ζούσε η οικογένεια…

18 Φεβρουαρίου 2024

«Αντώνης»

Σαν πολύ να έχουν ξεθαρρέψει τελευταία οι εταιρείες που τηλεφωνούν στον κόσμο για να προωθήσουν…

18 Φεβρουαρίου 2024

«Πράσινο φως» Χρυσοχοΐδη για την κάθοδο τρακτέρ στο Σύνταγμα – Οι προϋποθέσεις

«Πράσινο φως» από Χρυσοχοΐδη για την κάθοδο τρακτέρ στο Σύνταγμα, μετά το πρώτο «όχι» και…

18 Φεβρουαρίου 2024

Μπράβο στους ξενοδόχους

Όταν η αλληλεγγύη προσφέρεται απλόχερα, καλό είναι να αναγνωρίζεται και να επιβραβεύεται. Όπως η πολύ…

18 Φεβρουαρίου 2024

Φρίκη στα Τρίκαλα: 46χρονος αποκεφάλισε με αλυσοπρίονο τον πατέρα του

Αδιανόητη εγκληματική ενέργεια σημειώθηκε, το πρωί της Κυριακής, στα Τρίκαλα, με πατροκονία να συγκλονίζει το…

18 Φεβρουαρίου 2024