Τοπικά

Ταμειακό κενό χιλιάδων ευρώ στο δήμο Αλμυρού αποκάλυψαν ορκωτοί λογιστές

αλμυρός

Με επιφύλαξη αποφάσισε η προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού να εγκρίνει κατά πλειοψηφία τον ισολογισμό οικονομικού έτους 2012.

Στον έλεγχο του ορκωτού λογιστή προέκυψαν ερωτηματικά για ποσά που φαίνεται να διπλοπληρώθηκαν, ελλιπή στοιχεία παραστατικών, στοιχεία σβησμένα με blanco στα οικονομικά βιβλία και παρέμβαση του πρώην ταμία στον υπολογιστή του Δήμου κατά την οποία τροποποιήθηκαν στοιχεία του ισολογισμού 2 χρόνια μετά.

Ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης, είπε ότι στα βιβλία της ταμειακής υπηρεσίας λείπουν στοιχεία, ενώ προκύπτει πιθανό ταμειακό κενό 236.000 ευρώ για παραστατικό που ακυρώθηκε και κόπηκαν νέα δύο χρόνια μετά, το 2014, χωρίς να είναι γνωστοί οι λόγοι της πράξης.

Ωστόσο, ο δήμαρχος πρότεινε την ψήφιση του ισολογισμού με επιφύλαξη, με τη δέσμευση να ερευνήσει εκ νέου τα ερωτήματα που προκύπτουν.

Ο πρώην δήμαρχος, Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, απέδωσε τη διαφορά σε διαδικαστικό θέμα, εικάζοντας ότι ο ταμίας ακύρωσε το ένα παραστατικό και έκοψε τα υπόλοιπα, ώστε να διορθώσει τον ισολογισμό. Ωστόσο, ζήτησε να γίνει έλεγχος στα οικονομικά του Δήμου και αν προκύπτουν ευθύνες, αυτές να αποδοθούν.

Ο κ. Τσανής από την πλευρά του έκανε λόγο για σοβαρό θέμα οργάνωσης, διευκρινίζοντας ότι πρέπει να ξεκαθαριστεί εάν υπάρχουν τα χρήματα στο ταμείο του δήμου. Ο ίδιος απέδωσε ευθύνες στην προηγούμενη δημοτική αρχή για την υφιστάμενη εικόνα, επισημαίνοντας ότι κατά τη διάρκεια της θητείας της επικρατούσε ανοργανωσιά, με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε στην σημερινή κατάσταση.

Τοποθετούμενος, ο κ. Χατζηκυριάκος αναφέρθηκε στη δυσκολία της συνένωσης των δήμων, τονίζοντας ότι ο δήμος Αλμυρού επιβαρύνθηκε με δάνεια συνενούμενων ΟΤΑ αλλά και πρόστιμα της προηγούμενης Αναπτυξιακής.

Τελικά, το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία. Κατά της έγκρισης του ισολογισμού τάχθηκαν ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλμυρού, Σάββας Τσόγκας, ο επικεφαλής του συνδυασμού Δυναμικά Μπροστά, Σπύρος Ράπος και ο κ. Κωνσταντίνος Κρανάς (επικεφαλής της παράταξης «Ολοι μαζί – Νέα Πορεία»). Λευκό ψήφισε ο κ. Νίκος Τσανής (Ενωτική Δημοτική Κίνηση). Από την παράταξη (Δημοτική Πρωτοβουλία) του κ. Χατζηκυριάκου, ψήφισαν την έκγριση του ισολογισμού χωρίς επιφύλαξη ο ίδιος και οι κ.κ Ηλ. Τσαμπίρας και Γ. Παπαϊωάννου, ενώ ο κ. Λεωνίδας Βούλγαρης ψήφισε την έγκριση του ισολογισμού με επιφύλαξη. Από την παράταξη τής πλειοψηφίας όλοι τάχθηκαν με την πρόταση του δημάρχου για έγκριση του ισολογισμού με επιφύλαξη.

Ο δήμαρχος πρότεινε επίσης να συζητηθεί ο ισολογισμός με τον ταμία του δήμου παρουσία των επικεφαλής των παρατάξεων και μετά να ληφθούν περαιτέρω αποφάσεις.

Αναλυτικά στο almyrosinfo.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το