Τοπικά

Ταλαιπωρία χωρίς τέλος για τα θύματα απάτης με εισπράκτορα του ΟΑΕΕ στη Μαγνησία – Ζητούν να δοθεί επιτέλους λύση

Να δοθεί επιτέλους λύση στο πρόβλημα πολλών ασφαλισμένων και συνταξιούχων του ΟΑΕΕ, οι οποίοι είχαν πέσει θύματα εισπράκτορα του Οργανισμού που εισέπραττε τις εισφορές τους για ένσημα αλλά στη συνέχεια τα ξεκολλούσε από τις καρτέλες τους, ζητεί ο Σύλλογος Συνταξιούχων Εμπόρων ΟΑΕΕ-ΤΑΕ Μαγνησίας με επιστολή του προς τον Υπουργό Εργασίας, η οποία κοινοποιείται επίσης στους βουλευτές του Νομού.

Ο επιμελητής εισπράξεων καταδικάστηκε τελεσίδικα για την υπεξαίρεση, ωστόσο σχεδόν δέκα χρόνια μετά οι ασφαλισμένοι εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται αφού το Δ.Σ. του ΟΑΕΕ αξιώνει την καταβολή υπέρογκων ποσών, σύμφωνα με τον Σύλλογο, για εισφορές που δικαστικώς αποδείχθηκαν καταβεβλημένες.
Όπως, ειδικότερα, αναφέρει ο Σύλλογος στην επιστολή:
«Με την επιστολή μας θέλουμε να σας γνωστοποιήσουμε τις οικονομικές ατασθαλίες που έχουν διαπραχθεί στο Ν.Π.Δ.Δ.ΟΑΕΕ –ΤΑΕ.

Στον Νομό Μαγνησίας υπήρχε ένας επιμελητής εισπράξεων, ο οποίος εκμεταλλευόταν τη θέση που του ανέθεσε ο ασφαλιστικός οργανισμός και τον μετέτρεψε σε προσωπικό φέουδο. Εξαπατούσε πάρα πολλούς συναδέλφους συστηματικά, χωρίς να έχει από την υπηρεσία κανένα έλεγχο (κολλούσε, ξεκολλούσε ένσημα-αποκόμματα) για δεκαπέντε και πλέον χρόνια χωρίς να δίνει λογαριασμό για τις πράξεις του σε κανέναν. Η υπηρεσία τόσο η τοπική όσο και η περιφερειακή και η κεντρική ακόμα, κώφευαν ή αμελούσαν ή έκαναν το καθήκον τους επίορκα. Εμείς απλά ρωτάμε, οι απαντήσεις είναι δικές σας και τις περιμένουμε.

Βρέθηκε στο σπίτι του μετά από έλεγχο της Αστυνομίας μια μαύρη σακούλα απορριμμάτων που περιείχε περισσότερο από € 100.000 ένσημα καινούργια και ξεκολλημένα, χρηματικό ποσό €350.000, και άλλα αξιόλογα περιουσιακά στοιχεία που δεν μπορούσαν να γίνουν από έναν μισθό, αλλά μόνο από παράνομο πλουτισμό που έγινε εις βάρος πολλών ασφαλισμένων συναδέλφων μας στο τότε ΤΑΕ.

Ο εν λόγω εισπράκτορας Ν.Γ. και οι πιθανοί συνεργάτες του καταδικάστηκαν από το εφετείο Λαρίσης (αριθμός απόφασης 267/2011).
Πριν ακόμα τελεσιδικίσει η Δικαιοσύνη, το Δ.Σ. του ΟΑΕΕ με την απόφαση 495/2008 ζήτησε ξανά τις εισφορές των ασφαλισμένων. Στην απόφαση αυτή δεν συμφώνησε ο τότε Διοικητής του ΟΑΕΕ, αείμνηστος Κωνσταντίνος Κοντός όπως και άλλα μέλη του Δ.Σ. με το σκεπτικό ότι αυτή η απόφαση είναι παράνομη.

Οι περισσότεροι από τους συναδέλφους μας αθωώθηκαν, από τα ακράδαντα πειστήρια που είχαν, τόσο από την τοπική όσο και από την Περιφερειακή Επιτροπή, όπως και μετά από την Δικαιοσύνη. Είναι γνωστό ότι αυτός που αθωώνεται δεν ξαναδικάζεται, εάν δεν υπάρξει έφεση στην απόφαση εντός νόμιμων διοριών. Επίσης αυτός που καταδικάστηκε (παρόλη την Έφεση που άσκησε) δεν αθωώνεται εκ των υστέρων και μάλιστα αφού δεν ζήτησε αναίρεση της Δικαστικής απόφασης.

Είναι άδικο και παράνομο ταυτόχρονα λοιπόν, σήμερα που υπάρχει αυτή η οικονομική κατάσταση την οποία βιώνει η πλειονότητα των συναδέλφων συνταξιούχων, να έρχεται εκ νέου το Δ.Σ. του ΟΑΕΕ και να ζητά υπέρογκα ποσά τελείως παράνομα εφ΄όσον αυτή η υπόθεση έχει τελεσιδικίσει.
Τα πιθανά λάθη και παραλείψεις υπαλλήλων δεν είναι δίκαιο να ταλαιπωρούν τους συναδέλφους μας και να ζητούν εκ νέου να πληρωθούν εισφορές από τους ασφαλισμένους, εισφορές που δικαστικώς απεδείχθησαν καταβεβλημένες.

Επικουρικά σας γνωρίζουμε ότι σε κανέναν βιβλιάριο δεν υπήρχαν ένσημα υπερημερίας, γεγονός που σημαίνει ότι οι συνάδελφοι ήταν τακτικοί στις εισφορές τους, επίσης η υπηρεσία χορηγούσε επιδόματα τοκετού, εξωσωματικής κύησης και άλλα επιδόματα υγείας, βεβαιώσεις εισφορών, ασφαλιστικές ενημερότητες κ.λ.π., αντίγραφα των οποίων υπάρχουν στα χέρια μας. Ενδεικτικά σας αποστέλλουμε λίγα.

Όπως καλώς γνωρίζετε αν οι ασφαλισμένοι δεν ήταν οικονομικά ενήμεροι, δεν θα μπορούσε να εκδοθεί κανένα από τα προαναφερόμενα πιστοποιητικά.
Παρακαλούμε πολύ και αφού επαληθεύσετε αυτά που αναφέρουμε να δώσετε ΕΠΙΙΤΕΛΟΥΣ λύση σ΄ αυτό το πρόβλημα που ταλανίζει και ταλαιπωρεί πάρα πολλούς συναδέλφους, συνταξιούχους και εν ενεργεία, όλα αυτά τα χρόνια.
Είμαστε πρόθυμοι να σας ενημερώσουμε για ότι επιπλέον χρειασθείτε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το