Τοπικά

Ταλέντο από τον Βόλο σε μεγάλα στούντιο τατουάζ του εξωτερικού

Η 29χρονη Λένα Διαμάντη ασχολείται επαγγελματικά με το τατουάζ τα τελευταία δύο χρόνια και την καλούν μεγάλα στούντιο του εξωτερικού ως γκεστ αναγνωρίζοντας το τεράστιο ταλέντο της. Η ιδέα έπεσε πριν τρία χρόνια σε μια συζήτηση με τον 31χρονο σύζυγό της Γιώργο Μαργαριτόπουλο, με τον οποίο απαφάσισαν να εγκαταλείψουν τα πάντα και να κυνηγήσουν ένα όνειρο, αν και η μόνη της επαφή με το αντικείμενο ήταν η ερασιτεχνική ενασχόλησή της με τη ζωγραφική. Και τελικά δεν το μετάνιωσαν.

Η Λένα Διαμάντη ασχολείται με το τατουάζ και αυτή είναι και η κύρια ενασχόλησή της. Η πρώτη ιδέα έπεσε πριν τρία χρόνια και τα τελευταία δύο χρόνια εργάζεται επαγγελματικά.
«Μια μέρα πίνοντας καφέ ανέφερα στον σύζυγό μου, τον Γιώργο Μαργαριτόπουλο, μια ιδέα που μου είχε περάσει κάποια στιγμή από το μυαλό όταν πήγαινα ακόμα Λύκειο. Κάποια στιγμή να ξεκινήσω το τατουάζ. Ξεδιπλώνοντας με αυτή μου την πρόταση μια μεγάλη αγάπη που είχε ο Γιώργος ως προς αυτή τη μορφή τέχνης, ο οποίος από την επόμενη μέρα κιόλας με στήριξε, αλλά και καθοδήγησε σε αυτή την προσπάθεια. Γενικά είμαι άνθρωπος που αφοσιώνομαι με όλο μου το είναι, ώστε να πετύχω τον στόχο μου» ανέφερε η 29χρονη καλλιτέχνης για να συμπληρώσει: «Μετά από έναν μήνα από τη συζήτηση αυτή παράτησα τη δουλειά μου, αφού εργαζόμουνα τέσσερα χρόνια ως μπαρίστα σε ένα καφέ, αφήνοντας ένα σταθερό εισόδημα».


Έτσι τα παράτησε όλα για να κυνηγήσει ένα όνειρο που δεν ήξερε τελικά πού θα οδηγήσει, παίρνοντας το ρίσκο, που τελικά βγήκε σε καλό.
Η επαφή με το τατουάζ δεν υπήρχε. Απλώς η Λένα ζωγράφιζε ερασιτεχνικά, ενώ ποτέ δεν είχε περάσει από το μυαλό της ότι θα ασχολούνταν με τη ζωγραφική, πόσο μάλλον με το τατουάζ, αν και το αγαπούσε.
«Στο τατουάζ υπάρχουν κάποιοι καλλιτέχνες καλοί και κάποιοι που ξεχωρίζουν. Για να μπορέσεις να ξεχωρίσεις σε αυτή τη δουλειά, η βάση είναι η ζωγραφική και σε αυτή πρέπει να χτίσεις. Χωρίς αυτή μπορείς να γίνεις καλός, αλλά δεν θα ξεχωρίσεις» επισήμανε η Λένα Διαμάντη.
Η αρχή μπορεί να έγινε από τον Βόλο, αλλά η Λένα και ο Γιώργος ζητούσαν άλλα πράγματα, με την 29χρονη να θέλει να ανοίξει τα φτερά της. Ο Γιώργος ως μάνατζερ της Λένας έχει αναλάβει μεταξύ άλλων την προώθηση και τη διαφήμιση μέσω του ίντερνετ και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, που έχουν παίξει έναν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της δουλειάς των δύο νέων ανθρώπων.
Και οι δύο έχουν επισκεφτεί πολλές χώρες, έχουν δει από κοντά νέες κουλτούρες, νέους ανθρώπους και καλλιτέχνες και όλα αυτά για να μαζευτούν ως γνώσεις και να τους κάνουν καλύτερους.


Το αποτέλεσμα είναι αυτή τη στιγμή τη Βολιώτισσα να την καλούν στο εξωτερικό στα μεγαλύτερα στούντιο ως γκεστ. Έχει βρεθεί σε στούντιο τατουάζ σε Ιταλία, Δανία, Γερμανία, Ολλανδία κ.α., ενώ ήδη υπάρχει πρόταση για συνεργασία με μεγάλα στούντιο στη Νέα Υόρκη.
«Η δουλειά είναι να παίρνουμε το συναίσθημα ή το βίωμα του κάθε πελάτη και να το μεταφράζουμε σε εικόνες» εξηγεί η Λένα, που στο κομμάτι αυτό συνεργάζεται με τον Γιώργο Μαργαριτόπουλο, ο οποίος είναι φωτογράφος, έχοντας τα ερεθίσματα από μία τέχνη.
«Το τατουάζ δημιουργείται ανάλογα με το συναίσθημα. Κάθε συναίσθημα είναι διαφορετικό και κάθε σχέδιο που έχει στο μυαλό του ο πελάτης είναι διαφορετικό. Κουβεντιάζουμε μαζί του σε στιλ μιας συνέντευξης, αναλύοντας διάφορα πράγματα. Μετά ανταλλάσσουμε απόψεις με τον Γιώργο και προσπαθούμε να φτιάξουμε κάτι μοναδικό για τον ενδιαφερόμενο. Ένα σχέδιο μπορεί να ολοκληρωθεί σε δύο εβδομάδες. Δεν είναι εύκολο» ανέφερε η Λένα Διαμάντη.
Η διαδικασία προχωρεί εφόσον η Λένα θέλει να δεχτεί το σχέδιο και να το κάνει, διότι, όπως η ίδια εξηγεί, δεν είναι όλα τα σχέδια για όλους τους καλλιτέχνες.
Η 29χρονη τόνισε ότι ο ενδιαφερόμενος πρέπει να είναι συνειδητοποιημένος στο τι θέλει να κάνει και πού. «Σε ένα τατουάζ παίζουν πολλά πράγματα ρόλο. Το σημείο που θα γίνει, το χρώμα του δέρματος, το μέγεθος του τατουάζ κ.ά.» τόνισε η ίδια για να προσθέσει: «Επειδή ασχολούμαι κυρίως με το ρεαλιστικό, προσπαθώ να αποτυπώσω όσο πιο αληθοφανή γίνεται τα τατουάζ».


Όσον αφορά στα άτομα που βάζουν ταμπέλες σε έναν άνθρωπο με τατουάζ, η ίδια επισήμανε πως «το τατουάζ σε υψηλό επίπεδο είναι ένα είδος πολυτελείας και αρκετά ακριβό. Πρέπει να δώσεις ένα σεβαστό ποσό για αυτό. Επομένως σήμερα κάποιος με αρκετά τατουάζ στο σώμα του μόνο ανήμπορος ή αλήτης που ζει στο παγκάκι δεν είναι. Συνήθως είναι κάποιος που έχει καλό βιοτικό επίπεδο, με σταθερή δουλειά».
Σύμφωνα με τη Λένα Διαμάντη, «το τατουάζ διαφέρει από χώρα σε χώρα, ανάλογα με τον πολιτισμό και την κουλτούρα, υπάρχει σίγουρα διαφορετικό κοινό, ενώ πολλές φορές διαφέρει ακόμα και από πόλη σε πόλη της ίδιας χώρας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το