Πολιτισμός

Ταινίες μικρού μήκους από το 42ο Φεστιβάλ Δράμας προβάλλονται στο Μεταξουργείο 

Με ένα διήμερο αφιέρωμα στο 42ο Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Δράμας συνεχίζονται σήμερα Τετάρτη 11 και αύριο Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου, ώρα 8.30 μ.μ., οι προβολές της κινηματογραφικής κοινότητας Ν. Ιωνίας του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ. Οι προβολές θα γίνουν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεταξουργείου (Καραμπατζάκη και Αναπαύσεως) και η είσοδος είναι ελεύθερη.
Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας αναγνωρίζοντας την ανάγκη για την περαιτέρω προβολή της μικρού μήκους εντάσσει στον ετήσιο προγραμματισμό του τη διοργάνωση προβολών ταινιών μικρού μήκους σε πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Εδώ και δεκαεννιά πλέον χρόνια, οι βραβευμένες και διακριθείσες ταινίες του ετήσιου Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας εντάσσονται σ’ ένα «μακρύ ταξίδι» επαφής με το κινηματογραφόφιλο κοινό, που κάθε χρόνο αποδεικνύει το ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον του για το «μικρό».

Η Γερμανία, η Αίγυπτος, η Κύπρος, η Σερβία, η Ιταλία, η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, καθώς και 60 πόλεις της ελληνικής περιφέρειας, μεταξύ των οποίων και ο Βόλος, έχουν αποτελέσει σταθμούς, λιμάνια και προορισμούς του ταξιδιού του Φεστιβάλ Δράμας.
Η θέση του Φεστιβάλ Δράμας στο εγχώριο κινηματογραφικό τοπίο, ως το κορυφαίο φεστιβάλ στο είδος του, αλλά και η διεθνής του αναγνώριση συμβάλλουν σημαντικά στην επιτυχία των «ταξιδιών» του, που καίριο σκοπό έχουν την προβολή και διάδοση του έργου των νέων κινηματογραφιστών.

Πρόγραμμα εκδήλωσης «Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει 2019-2020»:
Σήμερα Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου: «Index», Νικόλας Κολοβός, 12’, «Υπνοβατώντας», Μελίσσα Αναστάση, 19’, «Μίλα», Ανδρέας Βακαλιός, 15’, «Στο δωμάτιο», Γεωργία Μ. Σωτήρχου, 14’, «Sad girl Weekend», Δημήτρης Τσακαλέας – Λήδα Βαρτζιώτη, 15’, «Βίαιη εξίσωση», Αντώνης Ντούσιας, 5’, «Κλεονίκη», Άννα Αντωνοπούλου, 28’, «Ρουζ», Κωστής Θεοδοσόπουλος, 18’, «I am Mackenzie», Άρτεμις Αναστασιάδου, 20’, «Εξομολόγηση», Ανδρέας Σιεηττάνης, 22’.
Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου: «Καρτ-ποστάλ από το τέλος του κόσμου», Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, 23’, «Sable noire», Θανάσης Τρουμπούκης, 20’, «Για χρόνια πλάγιαζα νωρίς», Ιάκωβος Παναγόπουλος, 29’, «Chopper», Γιώργος Καψανάκης, 10’, «Pathologies of everyday life», Αλέξανδρος Παπαθανασόπουλος, 11’, «W», Στέλιος Κουπετώρης, 6’, «Το βάρος της θάλασσας», Κωστής Αλεβίζος, 16’, «Ο Καραγκιόζης», Μιχάλης Γιγιντής, 26’, «Ο μάγκας», Αλέξανδρος Κακανιάρης», 17’, «Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό κι εμάς», Βασίλης Κεκάτος, 9’.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το