Τοπικά

Ταινία για σχολικό εκφοβισμό μέσω «κουτιού επικοινωνίας»

 

Βραβείο απέσπασε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγριάς καταλαμβάνοντας την 3η θέση στον 14ο Μαθητικό Διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους με την ταινία του εκπαιδευτικού κ. Κωνσταντίνου Μπατάκα «Δεν αντέχω άλλο».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:
Βιολέττα Θεοδοσίου

Η ταινία αναφέρεται στο σχολικό εκφοβισμό και το σενάριο της δημιουργήθηκε μέσα από την αλληλεπίδραση των παιδιών της Ε’ Δημοτικού με τον εκπαιδευτικό τους κ. Κωνσταντίνο Μπατάκα.
Μιλώντας στην «Θ» ο κ. Μπατάκας δήλωσε πως το θέμα προέκυψε μέσα από την επικοινωνία του εκπαιδευτικού με τους μαθητές του μέσω ενός «κουτιού επικοινωνίας», όπου οι μαθητές γράφουν σε ένα χαρτί ότι τους προβληματίζει και δεν μπορούν να το κοινοποιήσουν προκειμένου να λάβει γνώση ο δάσκαλός τους. Ο ίδιος, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε δεν μπορεί να γνωρίζει τα πάντα για το τι συμβαίνει σε ένα παιδί, εάν δεν ανοιχθεί και δεν επικοινωνήσει το ίδιο με το δικό του τρόπο».
Μέσω αυτής της διόδου επικοινωνίας ανακαλύφθηκε μια περίπτωση ενός παιδιού την οποία και περιγράφει η ταινία χωρίς να στοχοποιεί. Μέσα από μια τεχνική αντίθετου λόγου (θετικό –αρνητικό) δίνει λύσεις και προωθεί την προτροπή στα παιδιά να μην σιωπούν, αλλά να επικοινωνούν το πρόβλημα τους.
Όπως τόνισε η Διευθύντρια του Σχολείου κ. Ζωή Γεροστάθη στη «Θ» το σχολείο συμμετέχει σε δράσεις, όπως αυτή η ταινία και αποσπά βραβεία. Φέτος, όπως χαρακτηριστικά είπε, η χρονιά ήταν πολύ παραγωγική ,αποσπάσαμε τη 3η θέση στο Μαθητικό Διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους και συνεχίζουμε.
«Στόχος μας είναι η ανάδειξη και άλλων δράσεων με την κυκλοφορία ενός Βιβλίου, με τίτλο «το Ταξίδι στη Λίμνη Βαϊκάλη » εκπαιδευτικού του σχολείου μας, που πρόκειται να κυκλοφορήσει το επόμενο διάστημα και θα το επικοινωνήσουμε στους μαθητές μας από την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς.
Σημαντικός ο ρόλος των εκπαιδευτικών που αναδεικνύουν προβλήματα όπως αυτό του σχολικού εκφοβισμού που λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις στη χώρα μας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας.
Αξίζουν συγχαρητήρια σε αυτές τις προσπάθειες και θα πρέπει να τις επικροτούμε.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Η Ευφυΐα της Ανθεκτικότητας: Δεξιότητες με ευφυΐα για αντιμετώπιση  προκλήσεων και προώθηση προσωπικής ανάπτυξης

      Της  Ράνιας Γάτου Ποιήτριας, Δοκιμιογράφου,  Εικαστικού   Στην εποχή μας, η ανθεκτικότητα αποτελεί μία…

16 Ιουνίου 2024

«Δεν Θα Ξεχάσουμε Ποτέ!»

Του Πασχάλη Δήμου, συμβούλου Εκπαίδευσης Δασκάλων Μαγνησίας Ειδική έκθεση φωτογραφίας με αφορμή την 50ή Μαύρη…

16 Ιουνίου 2024

Μνήμη γιατρού Καραμάνη –  Η ζωή του και το σανατόριο

    Γράφει ο  ΒΛΑΣΗΣ ΜΑΡΓ. ΒΟΛΙΩΤΗΣ, e-mail: volvla@otenet.gr   «Ο γιατρός ενίοτε θεραπεύει, συχνάκις…

16 Ιουνίου 2024

Παρουσίαση βιβλίου της Λιλής Τσουρνάβα – Κουτσορίζωφ «Μαγνησίας Περίπατοι»

Το βιβλίο της Λιλής Χ. Τσουρνάβα - Κουτσορίζωφ «Μαγνησίας περίπατοι» θα παρουσιαστεί στον Βόλο την…

16 Ιουνίου 2024

Γερμανία: Άντρας απειλεί με τσεκούρι αστυνομικούς στο Αμβούργο πριν από αγώνα του Euro – Δείτε βίντεο

Συναγερμός σήμανε στο Αμβούργο το μεσημέρι της Κυριακής, λίγες ώρες πριν τον αγώνα της Ολλανδίας με την Πολωνία για το Euro.…

16 Ιουνίου 2024

Νεκρός ανασύρθηκε από πηγάδι ένας ηλικιωμένος

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ένας ηλικιωμένος άντρας από πηγάδι στη συμβολή των οδών Πλάτωνος…

16 Ιουνίου 2024