Τοπικά

Ταγματάρχης με τρία πτυχία, μεταπτυχιακό και διδακτορικό… Ο 37χρονος Παν. Ανδριανέσης αποφοίτησε χθες από το Π.Θ. 

Αποφοίτησε πρώτος από τη Σχολή Ευελπίδων, πρώτος από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, στις πρώτες θέσεις από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων του ΕΜΠ και με επιτυχία ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του και το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Ο 37χρονος ταγματάρχης της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο Παναγιώτης Ανδριανέσης αποδεικνύει πως το ενδιαφέρον για πανεπιστημιακή γνώση δεν σταματά ποτέ.

Χθες ήταν μεταξύ των τριών διδακτόρων του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που έλαβαν το διδακτορικό, ολοκληρώνοντας έναν μεγάλο κύκλο προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών. Και βέβαια υπάρχει και συνέχεια.
Ο 37χρονος στρατιωτικός στο στρατόπεδο ελικοπτέρων 307 ΤΣΥΑΥ στο Στεφανοβίκειο εισήχθη αρχικά στη Σχολή Ευελπίδων αποφοιτώντας στην πρώτη θέση. Και εκτός από τα σχολεία εκπαίδευσης στον Στρατό, αποφάσισε να σπουδάσει στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών που το ολοκλήρωσε σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια και στη συνέχεια με κατατακτήριες εξετάσεις πέτυχε στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Με επιτυχία ολοκλήρωσε και εκεί τις σπουδές και ακολούθως έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο πρόγραμμα οργάνωσης παραγωγής του Τμήματος Μηχανολόγων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μετά εκπόνησε το διδακτορικό του με επιβλέποντα τον καθηγητή κ. Γιώργο Λυμπερόπουλο.
«Το διδακτορικό μου αφορούσε στην επιχειρησιακή έρευνα, στη βελτιστοποίηση με εφαρμογή στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας. Ουσιαστικά εξετάσαμε κάποιους μηχανισμούς για την τιμολόγηση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας σε διάφορα προβλήματα που παρουσιάζονται στην περιοχή με θεωρητικό και πρακτικό ενδιαφέρον» τόνισε ο κ. Ανδριανέσης.
Ο ίδιος με τις συνεχείς σπουδές του και τον συνδυασμό της εργασίας, με την κατάκτηση της γνώσης και των οικογενειακών υποχρεώσεων στέλνει το μήνυμα, όπως λέει και ο ίδιος πως «θα πρέπει να κάνουμε πρώτα αυτό που μας αρέσει, να σπουδάζουμε τομείς που μας ενδιαφέρουν, να προσπαθούμε σε ό,τι σπουδάσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Και με την εργασία μας μπορούμε να συνδυάζουμε σπουδές και σε άλλους τομείς που μπορεί να φαίνονται ότι είναι μακριά μεταξύ τους, αλλά τελικά έχουν σχέση και βοηθούν και στο ένα κομμάτι και στο άλλο. Για παράδειγμα το πτυχίο του Οικονομικού μού έδωσε έναν τρόπο σκέψης να δω τα πράγματα από μια άλλη σκοπιά, ενώ το πολυτεχνείο με βοήθησε να γνωρίσω επιπλέον πράγματα. Και οι σπουδές μου στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μού πρόσφεραν την ευκαιρία να συνδέσω τα οικονομικά και το πτυχίο του ηλεκτρολόγου μηχανικού».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το