Ελλάδα

Ταυτοποιήθηκαν 28 σοροί μεταναστών από την τραγωδία στο Φαρμακονήσι

farmakonisi-708

Στη Ρόδο από τη Λέρο μεταφέρθηκαν 51 από τους συνολικά 99 διασωθέντες μετανάστες, οι οποίοι επέβαιναν στο ξύλινο σκάφος που ανετράπη εξαιτίας της κακοκαιρίας ανοιχτά του Φαρμακονησίου.

Αποτέλεσμα ήταν να χάσουν τη ζωή τους 34 άτομα, μεταξύ των οποίων 4 βρέφη και 11 μικρά παιδιά.

Τα άτομα αυτά είχαν δηλώσει στις αρχές δικά τους αγνοούμενα άτομα και μεταφέρθηκαν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Δωδεκανήσου προκειμένου να γίνει η διαδικασία ταυτοποίησης των σορών.

Από τις 34 σορούς, αναγνωρίστηκαν και ταυτοποιήθηκαν οι 28, ενώ όπως προέκυψε από την προανάκριση, 4 ακόμα άτομα αγνοούνται, καθ’ όσον δεν συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των ταυτοποιημένων σορών.

Κατόπιν εντολής του Αρχηγείου Ομάδα Ειδικών Καταδύσεων της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (ΜΥΑ) προέβη εκ νέου σε έλεγχο εντός του βυθισθέντος σκάφους και της ευρύτερης περιοχής για εντοπισμό των ανωτέρω αγνοούμενων, με αρνητικά αποτελέσματα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή από πλωτά μέσα του Λιμενικού.

Σημειώνεται, ότι για την υπόθεση έχουν συλληφθεί και κρατούνται επτά αλλοδαποί που φέρονται ως οι υπεύθυνοι για την παράνομη μεταφορά μεταναστών με το ξύλινο ιστιοφόρο σκάφος.

Έως σήμερα δεν έχει διευκρινισθεί πόσα περίπου άτομα επέβαιναν στο ξύλινο σκάφος.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το