Τοπικά

Τα «ξωτικά» ετοιμάζονται και φέτος στα Τρίκαλα

ξωτκά μύλος

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη μεγαλύτερη γιορτή των Χριστουγέννων στην Ελλάδα, τον «Μύλο των Ξωτικών». Και ενώ οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα στις 28 Νοεμβρίου, ημέρα έναρξης της διοργάνωσης, το μεσημέρι της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε ειδική και ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο Τρικκαίων. Αντικείμενό της, η συνεργασία και ο συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων με τον τουρισμό και την παροχή υπηρεσιών: επαγγελματίες υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης, ξενοδόχοι.

Η «πρωτεύουσα των Χριστουγέννων» εξάλλου, οφείλει να παρέχει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες, που κάθε χρόνο απολαμβάνουν τα ξωτικά σε νέες δράσεις.

Ουσιαστικά, όπως εξήγησε ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, η μεγάλη αυτή διοργάνωση πλέον πρέπει να γίνει κτήμα των τρικαλινών, προκειμένου να ικανοποιήσει τον κάθε κάτοικο της πόλης, τον κάθε δημότη και τον κάθε επισκέπτη.

Στο πλαίσιο αυτό, οι επαγγελματίες μπορούν να βοηθήσουν ως προς το οικονομικό σκέλος, αλλά και ως προς τον στολισμό των καταστημάτων τους, προσθέτοντας γιορτινή εικόνα, μαζί με το στολισμό που ο Δήμος ήδη έχει προγραμματίσει.

Έτσι, συζητήθηκε η συμμετοχή των επιχειρηματιών στη φετινή διοργάνωση, βάσει συγκεκριμένου διαφημιστικού πακέτου, σε 4 σημεία εντός του Μύλου, αλλά και στην ιστοσελίδα των ξωτικών, με τα εκατομμύρια επισκέψεις.

Επίσης, παρουσιάστηκαν από την e-trikala Α.Ε., οι φετινές αλλαγές: η μεταφορά της κύριας δραστηριότητας στο «νησάκι», πίσω από τον Μύλο, πλήθος νέων δράσεων, αλλαγή του τρόπου πραγματοποίησης επισκέψεων πίσω από το Μύλο, ύπαρξη πλέον άνετου χώρου στάθμευσης, καθώς και το κεντρικό θέμα της διοργάνωσης, που θα είναι «νεράιδες και μάγοι». Όλα αυτά θα αποκαλυφθούν με περισσότερες λεπτομέρειες, μόλις η ιστοσελίδαwww.milosxotikon.gr «ανοίξει» για τα εκατομμύρια φίλους των ξωτικών.

Συζητήθηκαν, επίσης, ζητήματα σχετιζόμενα με την εξυπηρέτηση των εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών από τους καταστηματάρχες και τους ξενοδόχους και τη βελτίωση του προσώπου της πόλης προς αυτούς. Επίσης, διευθετήθηκαν ζητήματα για την στάθμευση τουριστικών λεωφορείων και ΙΧ αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης, ενώ συζητήθηκε και η πραγματοποίηση πρόσθετων εκδηλώσεων. Ταυτοχρόνως, η επισκεψιμότητα σε όλο το νομό αποτελεί έναν ακόμη στόχο, οπότε υπήρξε συζήτηση και για τα θέματα της συνεργασίας με τους τρεις Δήμους του νομού και τους επαγγελματίες του ορεινού όγκου Ελάτης – Περτουλίου, όπου και το χιονοδρομικό κέντρο, αλλά και την Καλαμπάκα με τα Μετέωρα.

Ήταν φανερό, πάντως, ότι όλοι οι παριστάμενοι είχαν έναν κοινό σκοπό: Όχι απλώς να πετύχει η φετινή διοργάνωση, αλλά και να αυξήσει την προσέλκυση επισκεπτών από όλη τη χώρα, προσφέροντας την καλύτερη δυνατή εικόνα της πόλης, με δυνατότητα – από του χρόνου – να γίνουν περισσότερα βήματα σε όλο το νομό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το