Ελλάδα

Τα τρελά και τα απρόοπτα του δημοψηφίσματος

ΚΟΣΜΟΣ  ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
Παρά το γεγονός ότι κατά γενική ομολογία η εκλογική διαδικασία του δημοψηφίσματος ολοκληρώθηκε χωρίς σοβαρά προβλήματα, δεν έλειψαν και τα… ευτράπελα.

Ενας κάτοικος της Καρδίτσας προσήλθε κανονικά σήμερα και ψήφισε στο δημοψήφισμα, συμμετοχή που είναι η έκτη κατά σειρά από τότε που έχει δικαίωμα ψήφου.
Ο κ.Κωνσταντίνος Αναστασίου είναι σήμερα 105 ετών και σύμφωνα με το karditsalive προσήλθε στο 16ο εκλογικό τμήμα Καλη Κώμης Καρδίτσας για να ασκήσει το δικαίωμά του.
Είχαν προηγηθεί οι συμμετοχές του στα δημοψηφίσματα των ετών 1935, 1946, 1968, 1973, 1974, κατά την ίδια πηγή.
«Εχασε» μόλις δύο δημοψηφίσματα, αυτά της δεκαετίας του 1920, κατά τα οποία είχε γεννηθεί αλλά δεν είχε ακόμη ενηλικιωθεί.
Στη Ναυπακτία, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ένα από τα εκλγοκά τμήματα, λόγω κακής συνεννόησης με τη δικαστική αντιπρόσωπο, άργησε να ανοίξει με αποτέλεσμα η ψηφοφορία να ξεκινήσει με τουλάχιστον μια ώρα καθυστέρηση.
Στη Γαύδο, δημοτικός σύμβουλος και κάτοικος του απομακρυσμένου νησιού δεν μπορούσε να ψηφίσει γιατί τον χαρακτήρισαν ετεροδημότη…
Πρόκειται για τον Βασίλη Τζουνάρα, ο οποίος όταν πήγε σήμερα να ψηφίσει κανονικά, έμεινε άναυδος όταν του είπαν ότι δεν μπορεί να ασκήσει το δικαίωμά του καθώς είναι ετεροδημότης.
Να σημειωθεί ότι ο κ. Τζουνάρας πέρα από το γεγονός ότι κατοικεί στη Γαύδο, έχει εκλεγεί στη δημοτική αρχή και εργάζεται ως ιδιοκτήτης του ραδιοφωνικού σταθμού gavdosfm στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις έχει ψηφίσει κανονικά στο εκλογικό τμήμα της Γαύδου.
Από τα απρόοπτα γεγονότα της εκλογικής διαδικασίας δεν ξέφυγαν ούτε οι Σταύρος Θεοδωράκης και Γιάννης Βαρουφάκης, οι οποίοι έγιναν στόχος αγανακτισμένων πολιτών.
Ειδικότερα, ο επικεφαλής του Ποταμιού δέχτηκε φραστική επίθεση, λίγο πριν εισέλθει στο εκλογικό κέντρο στο Χαϊδάρι, όπου θα ασκούσε το εκλογικό του δικαίωμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μία μικρή ομάδα, περίπου επτά ατόμων, υποστηρικτών του «Όχι» επιτέθηκαν λεκτικά στον κ. Θεοδωράκη, ο οποίος προσπάθησε να ανοίξει διάλογο μαζί τους. Λίγο αργότερα, η ομάδα αποχώρησε κι έτσι δεν υπήρξε συνέχεια στο επεισόδιο.
Ο κ.Βαρουφάκης από την άλλη, την ώρα που κατευθυνόταν σε εκλογικό τμήμα του Π.Φαλήρου, όπου ψήφισε, είχε έναν έντονο διάλογο με πολίτη, ο οποίος τού ζήτησε να μιλήσει για το λιτό βίο, παροτρύνοντάς τον να πάνε μαζί στα ΑΤΜ για να δει τις ουρές που σχηματίζουν οι πολίτες.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το