Τοπικά

«Τα τραγούδια της λευτεριάς» από το 10ο Γυμνάσιο Βόλου

Το 10ο Γυμνάσιο Βόλου, αύριο Σάββατο στις 27 Οκτωβρίου, στις 7.30 μ.μ. συμμετέχει στη συναυλία που διοργανώνει η Φιλαρμονική Δήμου Βόλου, με τίτλο «Τα τραγούδια της λευτεριάς». Η όλη εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού της εθνικής μας επετείου για την 28η Οκτωβρίου 1940.
Τα παιδιά του 10ου Γυμνασίου Βόλου με την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους – solist κ. Κατερίνας Αποστολοπούλου, θα τραγουδήσουν τα τραγούδια της νίκης και της λευτεριάς, που εμψύχωσαν τα ελληνικά στρατεύματα, μέχρι την απελευθέρωση της πατρίδας μας.

Στίχοι των Οδυσσέα Ελύτη, Ιάκωβου Καμπανέλη και Μίμη Τραϊφόρου, που αγαπήσαμε μέσα από τη ζεστή φωνή της Σοφίας Βέμπο και άλλων μεγάλων τραγουδιστών και που εκφράζουν το ελληνικό λαϊκό συναίσθημα και την άρνηση της υποταγής, θα ζωντανέψουν με τις αξέχαστες μελωδίες της εποχής και όχι μόνο.
Η εκδήλωση διοργανώνεται από τη Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, καθώς και το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών.

Συμμετέχουν η σολίστ Κατερίνα Αποστολοπούλου στο τραγούδι, η Σέβη Μαζέρα – Μάμαλη στο πιάνο και ο Γιάννης Κουκουνίτσας στο μπουζούκι, ενώ στη σκηνή θα συμπράξουν οι χορωδίες του 10ου Γυμνασίου Βόλου και του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου με υπεύθυνες τις καθηγήτριές τους κ.κ. Κατερίνα Αποστολοπούλου και Σέβη Μαζέρα αντίστοιχα.
Ο Δημήτρης Δακτυλάς και η Εύα Κατούνια θα αναλάβουν την αφήγηση κειμένων και την παρουσίαση της εκδήλωσης.
Η είσοδος στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ν. Ιωνίας θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το