Κόσμος

Τα Σκόπια στέλνουν στρατό στα σύνορα για να αντιμετωπίσουν το κύμα μεταναστών από την Ελλάδα

skopjie708

Η κυβέρνηση των Σκοπίων κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ειδικά στα νότια σύνορά της, μετά την μαζική άφιξη μεταναστών που περνούν από την Ελλάδα για να φτάσουν στη δυτική Ευρώπη.

Σε επίσημη ανακοίνωση η κυβέρνηση των Σκοπίων δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις του στρατού για να διαχειριστεί αυτή την κρίση. «Εξαιτίας της μεγάλης πίεσης στα νότια σύνορα που οφείλεται στην αυξανόμενη μετανάστευση στην βαλκανική δίοδο, εκρίθη απαραίτητο να υπάρξει ένας πιο αποτελεσματικός έλεγχος στην συνοριακή γραμμή όπου καταγράφεται και ο μεγαλύτερος αριθμός παράνομων μεταναστών προερχόμενων από την Ελλάδα» αναφέρει η ανακοίνωση.

Mετανάστες περνούν τα σύνορα με τα πόδια:

A group of refugees is seen on a railway, Kumanovo municipality, Macedonia, near the Macedonian - Serbian border, that they want to cross clandestinely on their way to other west EU countries. They walked clandestinely via Macedonia for 15 days from the Greek - Macedonian border.

Εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες, κυρίως Σύριοι, Σομαλοί, Πακιστανοί, Αφγανοί και Ιρακινοί καταφθάνουν καθημερινά στα νότια των Σκοπίων στα σύνορα με την Ελλάδα, ελπίζοντας να ανέβουν στα τρένα που διασχίζουν τα Σκόπια και τη Σερβία για να φθάσουν στις χώρες της δυτικής Ευρώπης.
Τα Σκόπια προειδοποίησαν την Τετάρτη ότι η κατάσταση τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη και έκαναν έκκληση στις γειτονικές χώρες να τους αποστείλουν βαγόνια για να μεταφέρουν τους μετανάστες προς τα βόρεια, αφού η ίδια η χώρα έχει ξεπεράσει κατά πολύ τις δυνατότητές της, σύμφωνα με την Le Monde.

Από τον Ιανουάριο, περίπου 160.000 μετανάστες κατέπλευσαν στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου προερχόμενοι από τις τουρκικές ακτές, σύμφωνα με την Υπατη Αρμοστεία για τους πρόσφυγες. Η ευρωπαϊκή Frontex καταμέτρησε πάνω από 100.000 μετανάστες για τον μήνα Ιούλιο, ένα ρεκόρ όλων των εποχών.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το