Αθλητισμός

Τα σενάρια ευνοούν τη Νίκη – Η 5η θέση αναμένεται να είναι αρκετή για την άνοδο

Σχέδια για τη νέα σεζόν στη Σούπερ Λιγκ 2 πρέπει να κάνουν πλέον στη Νίκη. Η αναδιάρθρωση των κατηγοριών του επαγγελματικού ποδοσφαίρου φαίνεται πιο πιθανή από ποτέ και όλα δείχνουν ότι η 5η θέση της Φούτμπολ Λιγκ στην οποία βρίσκονται οι «κυανόλευκοι», θα είναι αρκετή για να τους φέρει στην παραπάνω κατηγορία.
Οι διαβουλεύσεις για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών του επαγγελματικού ποδοσφαίρου συνεχίζονται και όπως φαίνεται θα υπάρξουν αλλαγές όσον αφορά τις ομάδες που θα μετέχουν στα πρωταθλήματα. Το ευχάριστο για τη Νίκη είναι πως όλα τα σενάρια είναι ευνοϊκά, κάτι που σημαίνει πως οι «κυανόλευκοι» θα αγωνίζονται τη νέα σεζόν στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία.
Στο προχθεσινό συμβούλιο της Ένωσης Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, η τροποποίηση της προκήρυξης και η οριστική διακοπή του πρωταθλήματος της Φούτμπολ Λιγκ, αγωνιστικής περιόδου 2019-2020, όπως είχαν ζητήσει οι περισσότερες ομάδες της συγκεκριμένης κατηγορίας στη δική τους σύσκεψη.
Στο σημείο της διακοπής η Νίκη κατείχε την 5η θέση, μειονεκτώντας στην ισοβαθμία με την Ιεράπετρα (με μία ισοπαλία και μία ήττα στα μεταξύ τους παιχνίδια). Όμως ακόμη και η 5η θέση δείχνει αρκετή για να φέρει τους «κυανόλευκους» του Βόλου στην παραπάνω κατηγορία.

Ως γνωστόν, οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ συμφώνησαν σε δύο προτάσεις για την αναδιάρθρωση: Η πρώτη έκανε λόγο για συγχώνευση της Σούπερ Λιγκ 2 και Φούτμπολ Λιγκ και δημιουργία νέας ενιαίας Β’ Εθνικής χωρισμένης σε Βορρά και Νότο, χωρίς να προκύψει υποβιβασμός καμίας ομάδος.
Η δεύτερη πρόταση (και πιο εφικτή), ανέφερε άνοδο των οκτώ πρώτων ομάδων από τη Φούτμπολ Λιγκ στη Σούπερ Λιγκ 2, χωρίς να υπάρξει υποβιβασμός ομάδων. Σύμφωνα με αυτή οι κατηγορίες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου παραμένουν τρεις.
Στο προχθεσινό συμβούλιο της Ένωσης Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ έγινε το αναμενόμενο από τη στιγμή που ψηφίζουν 12 ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ 2 και μόνον τρεις από τη Φούτμπολ Λιγκ. Απορρίφθηκε με συνοπτικές διαδικασίες η πρώτη πρόταση για να μην αυξηθούν κατά πολύ οι ομάδες της δεύτερης κατηγορίας, ενώ ουσιαστικά έγινε δεκτή η δεύτερη πρόταση με μία τροποποίηση που αφορά την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ.

Συγκεκριμένα, η τελική πρόταση του Συνεταιρισμού στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ περιλαμβάνει 18 ομάδες στη Σούπερ Λιγκ (με άνοδο τεσσάρων από τη Σούπερ Λιγκ 2), 16 στη Σούπερ Λιγκ 2 και 14 στην Φούτμπολ Λιγκ, χωρίς κανέναν υποβιβασμό σε καμία από τις τρεις κατηγορίες.
Βέβαια, η συγκεκριμένη πρόταση είναι προφανές ότι θα συναντήσει την άρνηση των ΠΑΕ της μεγάλης κατηγορίας και μάλλον έγινε ώστε όλοι να συμβιβαστούν σε τρεις κατηγορίες των 16 ομάδων. Μάλιστα, χθες υπήρξε και αντίδραση της NOVA που δεν επιθυμεί αύξηση των ομάδων στη Σούπερ Λιγκ. Όμως και πάλι, η Σούπερ Λιγκ 2 φαίνεται απίθανο να μείνει με τις 12 ομάδες. Αν οι υπερχρεωμένοι Απόλλων Πόντου και Κέρκυρα υποβιβαστούν, τότε μάλλον «κλειδώνει» η άνοδος για τη Νίκη.
Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω η 5η θέση της Φούτμπολ Λιγκ φέρνει και άνοδο, οπότε στη Νίκη μάλλον θα πρέπει να κάνουν σχέδια για τη συμμετοχή τους στην επόμενη Σούπερ Λιγκ 2. Φυσικά, την τελική απόφαση θα πάρει η ΕΠΟ, που αναμένεται να επιδιώξει να αδικήσει όσο το δυνατόν λιγότερες ομάδες, αφού το να τις ικανοποιήσει όλες φαντάζει αδύνατον.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το