Παραπολιτικά

Τα πρόσωπα του ανασχηματισμού στη Μαγνησία

Μέσω δημοσκοπικής κατάρρευσης έγινε ο πολυθρύλητος ανασχηματισμός. H Κατερίνα Παπανάτσιου είναι το πρόσωπο που θα δημιουργήσει τον νέο πόλο στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ. Κερδισμένη αναμφισβήτητα η ίδια, αλλά η Κατερίνα Παπανάτσιου είναι ένα πρόσωπο που ανήκει στην αποκλειστική επιρροή του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών κ. Κώστα Πουλάκη.
Η γνώμη του γενικού γραμματέα μέτρησε περισσότερο από κάθε τι στον ανασχηματισμό και στους συσχετισμούς που θα ίσχυαν στη Μαγνησία και επέβαλλε τη βουλευτή σε ένα υπουργείο κρίσιμο όπου η έκθεση στο κοινό, σε μια περίοδο όπου τίποτα δεν έχει μείνει όρθιο στην οικονομία, θα είναι καθημερινή. Η κ. Παπανάτσιου είναι σοβαρός άνθρωπος, θα κριθεί από τους χειρισμούς των θεμάτων, αλλά η επικοινωνία δεν είναι το φόρτε της. Ελπίζουμε δε ότι τα θέματα του υπουργείου θα τα γνωρίζει καλύτερα από της Μαγνησίας…
Ο Κώστας Πουλάκης με την υπουργοποίηση Παπανάτσιου έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα στην οικογένεια που «ελέγχει» τη Νέα Ιωνία, παρότι ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος φερόταν ως πρόσωπο που θα έπαιζε ρόλο στον ανασχηματισμό.
Ο Μάκης Μπαλλής από την άλλη, εκ φύσεως, δεν διεκδίκησε θέση στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Παρότι και ο ίδιος ανήκει στο στενό πυρήνα του Κώστα Πουλάκη.
Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη δεν ανέμενε να μείνει εκτός κυβερνητικού σχήματος. Έχουμε τη βεβαιότητα ότι θα είναι σοκαρισμένη.
Κακά τα ψέματα, είναι η σοβαρότερη παρουσία στο κόμμα των ΑΝΕΛ. Η πολιτική συμπεριφορά της ωστόσο προκάλεσε τοπικά τον ΣΥΡΙΖΑ σε βαθμό… κακουργήματος. Αισθάνθηκε τόσο ισχυρή με την υπουργοποίηση στο ΥΠΟΜΕΔΙ και το γεγονός ότι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενός κόμματος που κέρδισε με συντριπτικά ποσοστά τις εκλογές στον Νομό, είχαν μείνει εκτός κυβέρνησης, όταν η ίδια δεν είχε εκλεγεί καν βουλευτής, που έδειξε αμετροέπεια, η οποία δεν συγχωρέθηκε. Έπρεπε να αναμένει ότι από την ημέρα που επιλέχθηκε για υφυπουργός κάθε της κίνηση , κάθε της δήλωση, κάθε της τακτικισμός, θα περνούσε από το μικροσκόπιο. Ο εξοβελισμός της από το κυβερνητικό σχήμα όταν οι ANEΛ έλαβαν περισσότερες θέσεις, ήταν ταπεινωτικός.
Δεν ξέρουμε πόσο καιρό θα καθήσουν στις καρέκλες τους οι νέοι υπουργοί και τι θα προλάβουν να σώσουν από οτιδήποτε αν σώζεται πλέον.
Η ανατροπή, η δημοσκοπική ανατροπή, είναι πρωτοφανής. Η δημοσκοπική όμως κατάρρευση είναι μια κατάρρευση επί χάρτου και μόνο οι κάλπες μπορούν να επιβεβαιώσουν του λόγου το αληθές.

*της Κατερίνας Τασσοπούλου

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το