Παραπολιτικά

Τα πρόσωπα αλλάζουν, αλλά οι νοοτροπίες ίδιες και απαράλλαχτες

Αναμφίβολα, η χθεσινή ανακοίνωση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού για την επικαιροποίηση της μελέτης του Περιφερειακού από τον κόμβο της Αγριάς, μέχρι το Μαλάκι είναι μια μεγάλη εξέλιξη στο «καθηλωμένο» έργο. Η μελέτη εγκαταλείφθηκε πριν τους Ολυμπιακούς του 2004, λόγω αντιδράσεων των κατοίκων των Λεχωνίων, αλλά και των κατοίκων της Αγριάς. Απαλλοτριώσεις δεν υπήρξαν, αντιπλημμυρικά που θα μπορούσαν να κατασκευαστούν δεν δημιουργήθηκαν και ένα μεγάλο έργο έμεινε στα «χαρτιά».
Με καφετεριούχους, ιδιοκτήτες ψησταριών – τσιπουράδικων και οικοπεδούχους κανείς δεν ήθελε να συγκρουστεί, σε εποχές που το χρήμα ήταν άφθονο και τα έργα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν με σχετική ευκολία.
Οι πιέσεις των τοπικών παραγοντίσκων αφορούσαν στη μη κατασκευή του έργου και όχι την κατασκευή του για να μην υπάρχει σύγκρουση με τους ψηφοφόρους… Δημοσίως βεβαίως εξέφραζαν την αγωνία και την αγανάκτησή τους απέναντι στο αθηνοκεντρικό κράτος που δεν χρηματοδοτούσε το έργο. Κάτι μας «λέει» πως το ίδιο σενάριο θα επαναληφθεί και από σήμερα θα ξεκινήσει «αγώνας υπονόμευσης», γιατί τα πρόσωπα αλλάζουν, αλλά οι νοοτροπίες είναι ίδιες και απαράλλαχτες…
Το έργο μήκους 6,5 χιλιομέτρων, με απαλλοτριώσεις, οδικές συνδέσεις και αντιπλημμυρικά θα κοστίσει -με πρόχειρες εκτιμήσεις- 30 εκατομμύρια ευρώ. Εάν καταφέρουν να χαθεί και αυτή η υποδομή, θα αξίζουν για μια ακόμη φορά «συγχαρητήρια».
ΚΑΤ. ΤΑΣ

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το