Ελλάδα

Τα ποντίκια κάνουν «πάρτι» στο ΕΚΑΒ Κοζάνης

ekav kozani

Στην Ελλάδα του 2016, υπάρχουν καταγγελίες για παρουσία αρουραίων μέσα σε κουζίνες… νοσοκομείου.

Απίστευτο κι όμως αληθινό.

Τη συγκεκριμένη κατάσταση, που εγείρει σοβαρά ζητήματα υγιεινής, τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τους ασθενείς, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το kozan.gr.

Σύμφωνα με το τοπικό σάιτ της Κοζάνης, ένας αρουραίος έκανε την εμφάνισή του στις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ, που βρίσκονται κάτω από τον Ψυχιατρικό Τομέα του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης.

Το τρωκτικό άφησε τα σημάδια της παρουσίας του, με περιττώματα πάνω σε φλυτζάνια, ποτήρια και πάγκους, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τους ανθρώπους που νοσηλεύονται και εργάζονται στο ζώρο.

Οι εργαζόμενοι, που μίλησαν στο kozan.gr γι’ αυτή την απερίγραπτη κατάσταση, έθεσαν ζητήματα υγιεινής – εκτός από τους εαυτούς τους – και για τους ίδιους τους ασθενείς, που μεταφέρουν με τα ασθενοφόρα, καθώς το υγειονομικό υλικό (σεντόνια, κουβέρτες κτλ), που χρησιμοποιούν, ενδεχομένως να υφίσταται αντίστοιχες… επιδρομές όπως αυτή η χθεσινή στην κουζίνα.

Όλα αυτά συμβαίνουν, ενώ το νέο σύγχρονο κτίριο του ΕΚΑΒ Κοζάνης είναι έτοιμο, ωστόσο δεν έχει παραδοθεί ακόμη επισήμως, παρά το γεγονός, ότι τον περασμένο Μάιο, παρουσία του Αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, πραγματοποιήθηκε τελετή παράδοσης 14 ασθενοφόρων, με φόντο το νέο κτιριο.

Πηγή www.iefimerida.gr

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το