Τοπικά

Τα παιδιά του Βόλου γνωρίζουν τα μουσεία της πόλης

Τα προ – νήπια του παιδικού Σταθμού “Αριάδνη” με αφορμή το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οι μικροί παλαιοντολόγοι ανακαλύπτουν τους δεινόσαυρους» επισκέφτηκαν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου και γνώρισαν από κοντά το εξαφανισμένο εδώ και εκατομμύρια χρόνια είδος των δεινοσαύρων. Επίσης, ξεναγήθηκαν στο χώρο του μουσείου, άκουσαν για την προϊστορία του Βόλου και τον τρόπο με τον οποίο μαθαίνουμε για ζώα και φυτά που έχουν εξαφανιστεί.

DSCN0541

Τα τμήματα προ – νηπίων του παιδικού σταθμού «Αίολου και Ιάσονα», στο πλαίσι του σχεδίου εργασίας «Ταξίδι στο χρόνο – Βόλος: η ζωή στην πόλη μου», επισκέφτηκαν το Αθανασάκειο Μουσείο Βόλου. Τα παιδιά συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου με θέμα «Νεολιθική εποχή – ανασκαφές». Ήρθαν σε επαφή και γνώρισαν τον πολιτισμό των ανθρώπων που ζούσαν στον τόπο μας εκείνη την εποχή, μέσα από ένα γνήσιο απτικό υλικό, άγγιξαν εργαλεία, όπλα, πήλινα σκεύη, κοσμήματα και κατανόησαν ότι, στόχος όλων των ανθρώπων εκείνης της εποχής, οπουδήποτε κι αν έζησαν, ήταν να επιβληθούν στη φύση. Στη συνέχεια, στο πλαίσιο του προγράμματος του μουσείου, τα παιδιά έφτιαξαν αγγεία και άλλα είδη καθημερινής χρήσης από πηλό.

DSC02518 (1)
Τέλος, τα προ – νήπια του παιδικού σταθμού Αίολος, στο πλαίσιο του σχεδίου εργασίας με θέμα «Ταξίδι στο χρόνο – Βόλος: η ζωή στην πόλη μου», επισκέφτηκαν το Μουσείο της Πόλης του Βόλου. Τα παιδιά ξεκίνησαν την ξενάγησή τους από το ισόγειο, όπου λειτουργούν χώροι περιοδικών εκθέσεων και εκδηλώσεων και στη συνέχεια θαύμασαν κάτω από αυτούς, ορατά τμήματα αγωγών διανομής και μεταφοράς υδάτων που χρονολογούνται στα μεσοβυζαντινά χρόνια. Στην έκθεση, που αναπτύσσεται στους δύο άλλους ορόφους, είδαν την ιστορική εξέλιξη της πόλης από την εγκατάσταση των Οθωμανών στο κάστρο το 1423 έως το 2014. Μαγεύτηκαν από τις διαφορετικές εικόνες του Βόλου, κάθισαν σε πράσινα θρανία που τα παιδικά τους μάτια δεν είχαν ξανά αντικρίσει, έντυσαν κούκλες με ρούχα αλλοτινής εποχής και φυσικά ζωγράφισαν την πόλη τους με εικόνες του σήμερα δίπλα σε φωτογραφίες του παρελθόντος.

DSC02579

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το