Τοπικά

Τα παιδιά του παιδικού σταθμού Άλλης Μεριάς μυήθηκαν στα μυστικά της παρασκευής ψωμιού

Επίσκεψη στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο “Αρτόζυμον”, στις Αηδονοφωλιές Βόλου, πραγματοποίησαν σήμερα Τετάρτη, τα προνήπια της Μονάδας Απασχόλησης Βρεφών και Νηπίων Άλλης Μεριάς, της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, η οποία αποτελεί δράση συγχρηματοδοτούμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Οι μικροί επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να μάθουν με λεπτομέρειες και να παρακολουθήσουν τη διαδικασία παρασκευής του ψωμιού, από το σιτάρι μέχρι το καρβέλι. Ο κύριος “φούρναρης”, αρχικά, ξενάγησε τα παιδιά στο χώρο του αρτοποιείου, τους έδειξε πως ζυμώνουν το ψωμί, τα υλικά που χρειάζονται και το φούρνο με ξύλα που το ψήνουν. Τέλος, έπλασαν μόνα τους, το ζυμάρι και έφτιαξαν το δικό τους τσουρεκάκι, το οποίο και πήραν ως ανταμοιβή για το κόπο τους.
Τόσο τα παιδιά όσο και το προσωπικό της Μονάδας, ευχαρίστησαν θερμά, τον ιδιοκτήτη του αρτοποιείου, κ. Δημήτρη, που με τόση προθυμία και χαρά τους φιλοξένησε στο χώρο του και τους πρόσφερε αυτή τη μοναδική εμπειρία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το