Τοπικά

Τα παραπολιτικά ενοχλούν τη Δημοτική Αρχή Βόλου “Θ”

karekla dimarxeio

Μια καρέκλα, ένα τασάκι και μια απενεργοποιημένη τηλεφωνική συσκευή βρήκαν χθες το πρωί οι δημοσιογράφοι των τοπικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που καλύπτουν το ρεπορτάζ του Δήμου Βόλου στον πρώτο όροφο του Δημαρχείου, στο χώρο όπου επί χρόνια υπήρχε τραπέζι- γραφείο που τους φιλοξενούσε για τις ανάγκες τους. Η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να τους μεταφέρει στο ισόγειο του Δημαρχείου έξω από γραφεία υπαλλήλων, θέλοντας προφανώς να τους τιμωρήσει για τα παραπολιτικά σχόλια που γράφουν. «Έγινε για να μην γράφονται παραπολιτικά, σαν αυτά που γράφτηκαν όταν ήρθε στο γραφείο μου ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής» απάντησε ο αντιδήμαρχος Δ. Πέγιος σε σχετική ερώτηση των κ.κ. Μ. Πατσιαντά και Απ. Νάνου.

Το θέμα της μεταφοράς του γραφείου των δημοσιογράφων στο ισόγειο του Δημαρχείου συζητήθηκε έντονα στα «πηγαδάκια» μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων αλλά και δημοτικών συμβούλων που συμμετείχαν στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και καυτηριάστηκε η στάση της Δημοτικής Αρχής.

Για την απόφαση αυτή ρωτήθηκε ο ασκών καθήκοντα Δημάρχου κ. Θ. Θεοδώρου, ο οποίος θέλοντας προφανώς να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, ανέφερε πως «η Δημοτική Αρχή δεν διώχνει τους δημοσιογράφους, αλλά μεταφέρεται το γραφείο τους στο ισόγειο του Δημαρχείου με όλες τις παροχές που είχαν».

Ωστόσο, την αλήθεια για τους λόγους αυτής της απόφασης είπε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Δ. Πέγιος, όταν ρωτήθηκε σχετικά από τους κ.κ. Πατσιαντά και Νάνο, οι οποίοι εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους για την μεταφορά των δημοσιογράφων στο ισόγειο.

Φανερά ενοχλημένος για την παρουσία των δημοσιογράφων στον πρώτο όροφο του Δημαρχείου, τόνισε πως «η απόφαση για μεταφορά ελήφθη, για να μην γράφονται παραπολιτικά, όπως αυτά όταν τον επισκέφτηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής. Δεν έχω κανένα πρόβλημα, ας με επισκεφτούν και άλλοι βουλευτές» προσέθεσε.

Εμφανίστηκε ενοχλημένος από τη συνεχή παρουσία των δημοσιογράφων στο χώρο και τα παραπολιτικά που γράφηκαν.

«Δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό. Οι δημοσιογράφοι δεν ενοχλούσαν κανένα τόσα χρόνια που το γραφείο τους ήταν έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου» έλεγε ο κ. Πατσιαντάς πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής συζητώντας το θέμα που προέκυψε με τους εκπροσώπους του Τύπου.

Να αναφερθεί ότι προ μηνών η Δημοτική Αρχή Βόλου είχε δώσει εντολή να αποχωρούν οι δημοσιογράφοι από το χώρο μετά τις 3μ.μ.

Σε ανακοίνωσή του για το θέμα που εξέδωσε σήμερα ο Δήμος Βόλου αναφέρει:

“Πολύς θόρυβος για δήθεν εκδίωξη των δημοσιογράφων από το Δημαρχείο Βόλου ηγέρθη, χθες, άνευ λόγου και ουσίας. Ουδεμία εκδίωξη υφίσταται, αλλά μεταφορά του χώρου όπου συγκεντρώνονται από τον 1ο όροφο στο ισόγειο, όπου και πάλι θα έχουν όλες τις παροχές (γραφείο, δωρεάν internet και τηλέφωνο κλπ).

Χωρίς διάθεση περαιτέρω αντιπαράθεσης, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι το Δημαρχείο δεν είναι χώρος φιλοξενίας «άστεγων» μπλόγκερ ή καταπιεσμένων συντακτών που δεν αντέχουν τη συνύπαρξη με τους εργοδότες τους. Και κανείς, δημοσιογράφος ή μη, έχει θέση στο χώρο του Δημαρχείου όταν οι υπηρεσίες έχουν κλείσει και δεν υπάρχει κανένα αντικείμενο για το ρεπορτάζ τους, εκτός και αν υπάρχουν σε εξέλιξη συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ή προγραμματισμένες συσκέψεις επιτροπών και φορέων ή άλλες εκδηλώσεις.

 ΥΓ. Καλές είναι οι διαμαρτυρίες των δημοσιογράφων,  να σέβονται, όμως, και θεμελιώδεις κανόνες της ελληνικής γλώσσας. Στο πλαίσιο λοιπόν της βοήθειας που τους παρέχει η δημοτική Αρχή, τους ενημερώνουμε ότι ο «εκτελών» δεν είναι επίρρημα και συνεπώς κλίνεται…. Και όταν κλίνεται στη γενική δεν είναι του εκτελώντα αλλά του εκτελούντα (ος) κλπ…”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το