Ελλάδα

Τα…παραλειπόμενα της δεύτερης ψηφοφορίας

vouli

Ενδιαφέροντα πηγαδάκια, ενθουσιώδεις αντιδράσεις και χειροκροτήματα για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, επιλογή ορεινών εδράνων από τους περισσότερους ανεξάρτητους βουλευτές, αντιδράσεις ορισμένων από τη στάση συναδέλφων τους και πολιτικοί αρχηγοί που, άλλοι νωρίς και άλλοι αργά, μπήκαν στην αίθουσα της Ολομέλειας, ήταν, μεταξύ άλλων, μερικά από τα στιγμιότυπα της δεύτερης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, με μοναδικό υποψήφιο τον Σταύρο Δήμα.
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μπήκε στην Ολομέλεια στις 12:04, υπό το παρατεταμένο χειροκρότημα των βουλευτών της ΝΔ. Δίπλα του, στα πρώτα υπουργικά έδρανα κάθισαν οι υπουργοί ‘Αμυνας Νίκος Δένδιας, Πολιτισμού Κώστας Τασσούλας, Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, Υγείας Μάκης Βορίδης.
Το μόνο που είχε μπροστά στο έδρανο όπου καθόταν ο πρωθυπουργός, ήταν ένα ποτήρι νερό και ένα μικρό φύλλο χαρτί.
Λίγο πριν αρχίσει η ψηφοφορία, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, από τα πίσω υπουργικά έδρανα τον πλησίασε, κάτι του ψιθύρισε και ο κ. Σαμαράς φάνηκε να το επικροτεί.
Ένα λεπτό αργότερα εισήλθε στην αίθουσα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είχε δίπλα του τον Παγαγιώτη Κουρουμπλή.
Ακολούθησε στις 12:06′ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, που κάθισε δίπλα στον πρώην πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη και τον Δημήτρη Κρεμαστινό.
Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ήταν ο πιο αργοπορημένος, καθώς έφθασε στις 12:12’ και αφού είχε ξεκινήσει η ονομαστική ψηφοφορία. Ήταν μάλιστα από τους πρώτους που αποχώρησε από την αίθουσα μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το