Παραπολιτικά

Τα «πανηγύρια» της Γιορτής “Θ”

Με τη Γιορτή Κρασιού στήθηκε καλό «πανηγύρι». Ο Δήμος Βόλου εξέδωσε υβριστική ανακοίνωση κατά των αντιπολιτεύσεων στην οποία αποποιείται κάθε ευθύνη της διοργάνωσης, ενώ η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ανέφερε πως δύο επιχειρηματικοί-κερδοσκοπικοί φορείς της Αγχιάλου και η ΑΝΕΒΟ του Δήμου θα είναι διοργανωτές. Αυτό ανέφεραν άλλωστε και οι διαφημιστικές αφίσες που γέμισαν την πόλη.

Στη συνέχεια και από την ώρα που η απόφαση κρίθηκε παράνομη, αλλά ο Δήμος δεν πτοήθηκε και δεν την άλλαξε ώστε να συμμορφωθεί με τη Νομοθεσία, συνέβησαν περίεργα πράγματα.

Ξαφνικά και από το πουθενά, χωρίς νεότερη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εμφανίζονται στην Εφορία και μόνο σε αυτή, διοργανωτές τέσσερις μη κερδοσκοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι, που δηλώνουν τις ευχαριστίες τους στη Δημοτική Αρχή και ανακοινώνουν επίσημα ότι εισέπραξαν ένα ασήμαντο ποσό σε σχέση με το μέγεθος της διοργάνωσης… γιατί ανεπίσημα και μεταξύ τους μιλούν για ένα ποσό σχεδόν τετραπλάσιο. Πρόεδρος Συλλόγου μας μίλησε για ένα ποσό εισπράξεων που αγγίζει τις 90.000 ευρώ, παρεκτός και αν μας είπε ψέματα, αλλά φανταζόμαστε πως τα «αστέρια» που κλήθηκαν να τραγουδήσουν δεν το έκαναν αφιλοκερδώς… δώρο για τη γιορτή της Θεοτόκου.

Ποιος υπέγραψε και με ποια απόφαση, συμβόλαια με καλλιτέχνες ποιος και με ποιον τρόπο έκανε χρήση του δημοτικού χώρου της γιορτής από την ώρα που η απόφαση παραχώρησης κρίθηκε παράνομη, με ποιες αποφάσεις, πού και από ποιους αναπτύχθηκαν ταβέρνες, σε ποιους πλήρωσαν οι ταβερνιάρηδες… άγνωστο.

Τώρα θα σκεφθείτε, ότι εδώ δεν ενδιαφέρεται το οργανωμένο κράτος να ενημερωθεί, να ελέγξει, νοιάζει εμάς; Μας νοιάζει γιατί αυτή είναι η δουλειά μας.

Και οφείλουμε να επισημαίνουμε τι συνέβη για να θυμίζουμε κάθε μέρα σε ποιο καθεστώς και με ποιων τη συνενοχή και την ανοχή, διοικείται η πόλη.

Υ.Γ. Από την ώρα που ο Δήμος ρίχνει όλες τις ευθύνες στους από μηχανής… διοργανωτές, φανταζόμαστε πως η μόνη εμπλοκή του ήταν το μανατζάρισμα των καλλιτεχνών. Άλλωστε ο δήμαρχος δηλώνει ως επίσημο επάγγελμα το μανατζαριλίκι.

Μέχρι και περιοδεία ήθελε να πάει στην Αμερική… τη Μάγια Μέλισσα και επειδή είχε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα διαμαρτυρήθηκε στον Άρειο Πάγο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το