Πολιτισμός

«Τα παιδία παίζει… πάντα»-Εκπαιδευτική δράση στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει, την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου (ώρες 10:00 και 11:30), την εκπαιδευτική δράση «Τα παιδία παίζει… πάντα», για σχολικές ομάδες Νηπιαγωγείου και Α´ Δημοτικού, στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, στον Βόλο.

Μέσα από θεατρικό παιχνίδι, αφηγήσεις, μελωδίες και με την καθοδήγηση της εμψυχώτριας Βαρβάρας Πίκουλα, οι μικροί μαθητές θα «ανταμώσουν» με βιωματικό τρόπο με τις μνήμες και την ιστορία και θα γνωρίσουν παραδοσιακά παιχνίδια από την πολιτισμική κληρονομιά της Μικράς Ασίας (σαραρίμ, άλατζι μίλιτσι, γαϊτανάκι κ.ά.). Με όχημα τη φαντασία, θα μεταφερθούν νοερά στον μικρασιατικό ελληνισμό του 1922 και στη «νέα πατρίδα» και θα αντιληφθούν τη θέση των παιδιών εκείνη τη δύσκολη χρονική περίοδο καθώς και την ανάγκη τους για παιχνίδι, δημιουργικότητα και συναισθηματική έκφραση.

Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 24210 29844 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

ΠΙΟΠ | Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα

Πολυχώρος Τσαλαπάτα – Νότια Πύλη, 38334 Βόλος

Τ: 24210 29844 | www.piop.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το