Ελλάδα

Τα «όχι» του ΣΥΡΙΖΑ στον Τσίπρα – δείτε ποιοι έχουν πάρει σαφή θέση

TSIPRAS

Μετρούν τις δυνάμεις τους οι «αντάρτες» του ΣΥΡΙΖΑ λίγες ώρες πριν την κρίσιμη ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής, καθώς εντείνεται ο «εμφύλιος» στο κόμμα σχετικά με το αν θα πρέπει η Ελλάδα να δεχθεί την συμφωνία με τους δανειστές.

Αρνητική στάση έχουν δηλώσει ότι θα κρατήσουν ο υπουργός ΠΑΠΕΝΠαναγιώτης Λαφαζάνης και ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, ενώ η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη έπραξε το ίδιο με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό, με την οποία του ανακοίνωσε και την παραίτησή της από την κυβέρνηση.

Οχι και από κορυφαία στελέχη
Την πρόθεσή της να μην στηρίξει την επίσημη κυβερνητική θέση έκανε γνωστή η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά την συζήτηση στις επιτροπές, ενώ αργότερα το ίδιο έπραξε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος.

Ερωτηματικό παραμένει προς το παρόν η στάση που θα κρατήσει το βράδυ ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος πάντως μιλώντας σε διαδικτυακό μέσο χτες προανήγγειλε ότι θα καταψηφίσει την πρόταση.

Βουλευτές που έχουν ταχθεί υπέρ του «όχι»

  • Ελένη Σωτηρίου
  • Δέσποινα Χαραλαμπίδου
  • Δημήτρης Κοδέλας
  • Στάθης Λεουτσάκος
  • Ραχήλ Μακρή

Εξάλλου, το βράδυ της Τρίτης υπήρξε συνάντηση των βουλευτών που πρόσκεινται στην Αριστερή Πλατφόρμα, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Ο αριθμός όσων παρευρέθηκαν δεν είναι γνωστός, αλλά εκτιμάται σε πάνω από 20 άτομα, ενώ σύμφωνα με τις δικές τους εκτιμήσεις, ο αριθμός των «ανταρτών» θα φτάσει τα 30 με 40 άτομα περίπου.

Στόχος ήταν μεταξύ άλλων να συντονίσουν τη δράση τους με τις άλλες οργανωμένες ομάδες διαφωνούντων, την πρώην συνιστώσα ΚΟΕ και το Κόκκινο Δίκτυο, προκειμένου να έχουν κοινή γραμμή στις επόμενες συνεδριάσεις τόσο στην Ολομέλεια της Βουλής όσο και στα όργανα του κόμματος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το