Τοπικά

Τα μυστικά της επιτυχίας για τους αριστούχους στη Μαγνησία

Μαριάννα Σωτηρίου
Μαριάννα Σωτηρίου

Προσπάθησαν, μόχθησαν, έκαναν αρκετές θυσίες και τελικά μπόρεσαν να γράψουν καλά ελπίζοντας ότι θα πετύχουν στη σχολή που επιθυμούν. Στη «Θ» αναφέρονται μερικοί επιπλέον αριστούχοι της Μαγνησίας από τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.

Οι υποψήφιοι τόνισαν πως το συστηματικό διάβασμα, η ψυχραιμία στις εξετάσεις και οι βάσεις στα μαθήματα που έλαβαν από το παρελθόν, έπαιξαν ρόλο για την επιτυχία.

Η Σωτηρίου Μαριάννα από το ΓΕΛ Αγριάς, θετική κατεύθυνση, συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία στο σχολείο της με 19.007 μόρια και στοχεύει στο Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.

«Πρόγραμμα, συστηματικό διάβασμα και προσήλωση στον στόχο, είναι αυτά που πρέπει να έχει ένας υποψήφιος για να πετύχει» τόνισε η αριστούχος από την Αγριά.

Ο Οικονόμου Κωνσταντίνος από το 1ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας, θετική κατεύθυνση, συγκέντρωσε 18.520 μόρια και στοχεύει σε σχολές επιστημών υγείας.

Ο Σταύρος Μητσιάς από το 3ο ΓΕΛ Βόλου συγκέντρωσε 18.491 μόρια και προερχόταν από τη θετική κατεύθυνση. Ο αριστούχος ανέφερε πως «τα θέματα ήταν αξιόλογα, βέβαια σε ορισμένες όπως στη Φυσική ήταν τόσο απλά δεν μπόρεσαν να ξεχωρίσουν και οι αριστούχοι και να φανεί τελικά ποιος ήταν ο προετοιμασμένος. Ουσιαστικά οι υποψήφιοι έμαθαν ένα βιβλίο Βιολογίας απέξω και τελικά μπήκε ένα ελάχιστο κομμάτι θεωρίας». Ο ίδιος στοχεύει στην ιατρική και ελπίζει για τα καλύτερα.

Η Μπάρδα Ανδρομάχη από το 2ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας πέτυχε την υψηλότερη βαθμολογία στο σχολείο της προερχόμενη από τη θεωρητική κατεύθυνση. Η ίδια συγκέντρωσε 18.475 μόρια και όπως ανέφερε τα θέματα ήταν πιο απαιτητικά στην Ιστορία και τα Λατινικά σε σχέση με άλλες χρονιές και απαιτούσαν μεγαλύτερη προσοχή.

Ο Ιωαννίδης Σωτήρης από το 4ο ΓΕΛ Βόλου συγκέντρωσε 17.900 μόρια και στοχεύει στην Ευελπίδων που εκτιμά ότι την πετυχαίνει. Ο ίδιος εξετάστηκε με το παλαιό σύστημα.

Ο Γάτος Δημήτρης από το 1ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας συγκέντρωσε 17.807 μόρια και προέρχεται από τη θεωρητική κατεύθυνση και στοχεύει στη Νομική. «Τα θέματα που έπεσαν στα μαθήματα της θεωρητικής δεν ήταν δύσκολα, χρειαζόταν να είσαι καλά προετοιμασμένος». Ο ίδιος από την κατεύθυνση της θεωρητικής στο σχολείο του συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία.

Η Σάββα Αθηνά από το 4ο ΓΕΛ Βόλου συγκέντρωσε 17.631 μόρια και πλέον στοχεύει στην Ιατρική. Η ίδια υπογράμμισε πως τα θέματα σε γενικές γραμμές φέτος ήταν αντιμετωπίσιμα. Βέβαια λόγω της απουσίας της προσμέτρησης των προφορικών βαθμών, τα μόρια στους υποψήφιους είναι σε έναν βαθμό χαμηλότερα σε σχέση με άλλες χρονιές.

 

Αγάπη για τα Μαθηματικά

Ο Γιώργος Σημαντήρας από το ΓΕΛ Νέας Αγχιάλου, θετική κατεύθυνση συγκέντρωσε 17.893 μόρια και θέλει να πετύχει στο Μαθηματικό Θεσσαλονίκης. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια συμμετείχε σε μαθηματικούς διαγωνισμούς και με πολλές επιτυχίες.

«Θυμάμαι τον εαυτό μου να ασχολούμαι με τα μαθηματικά από την Α’ Τάξη Δημοτικού, ενώ από την Ε’ Τάξη Δημοτικού έως και φέτος συμμετείχα σε όλους τους μαθηματικούς διαγωνισμούς με διακρίσεις» τόνισε ο ίδιος και συμπλήρωσε πως η Έκθεση αποδείχθηκε το μάθημα βαρόμετρο, γιατί με τις μέτριες έως χαμηλές επιδόσεις που σημειώθηκαν εκεί, μειώθηκαν τα μόρια των υποψηφίων.

Η Ελένη Θεοδώρου από το 1ο ΓΕΛ Ιωνίας, θετική κατεύθυνση, συγκέντρωσε 17.544 μόρια και στοχεύει στο Τμήμα Βιολογίας. Όπως δήλωσε η ίδια της αρέσει πολύ η έρευνα.

Η Στάμου Χριστίνα από το 2ο ΓΕΛ Βόλου, θετική κατεύθυνση, συγκέντρωσε 18.180 μόρια και στοχεύει στην Ιατρική.

«Μου αρέσει η Ιατρική και κυρίως η ειδικότητα της καρδιολογίας και της νευρολογίας» τόνισε η ίδια.

Η Ελένη Μπάιμπα από το 3ο ΓΕΛ Βόλου, θετική κατεύθυνση, συγκέντρωσε 17.723 μόρια και στοχεύει σχολές επιστημών υγείας.

Η Νάνου Γεωργία-Βερενίκη από το Μουσικό Σχολείο Βόλου συγκέντρωσε 17.880 μόρια και στόχος της είναι να πετύχει στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης στην Αθήνα.

Η Καραγκιόζη Ελένη από το 4ο ΓΕΛ Βόλου συγκέντρωσε 17.651 μόρια και στοχεύει να πετύχει στις σχολές επιστημών υγείας, ειδικότερα στη μοριακή βιολογία και στη γενετική Αλεξανδρούπολης.

Η Δωροθέα Μπιλμπίγια από το 2ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας, θεωρητική κατεύθυνση, συγκέντρωσε 17.884 μόρια και στοχεύει να εισαχθεί στη Νομική.

 

Στο ΣΣΑΣ Οικονομικό

Ο Κώστας Ντάφος από το 4ο ΓΕΛ Βόλου 19.384 μόρια συμμετείχε στις εξετάσεις με το 10% έχοντας εξεταστεί πέρυσι σε επτά μαθήματα  Στόχος του είναι να εισαχθεί στο ΣΣΑΣ Οικονομικού. «Με το 10% που συμμετέχω, προσφέρεται μόνο μια θέση, γι’ αυτό και ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος. Το ΣΣΑΣ Οικονομικό μου αρέσει πολύ για τον τρόπο ζωής, αλλά και για την επαγγελματική αποκατάσταση. Και αποφάσισα να προσπαθήσω ακόμη μια φορά» τόνισε.

 

Επιτυχίες  από τη Σκόπελο

Από το ΓΕΛ Σκοπέλου διακρίθηκαν η Ζαφειρία Λεμονή, Ιωάννα Κυριάκη, η Ρηγίνα Αναγνώστου, η Ιωάννα Ουρανίτσα.

Η Ζαφειρία Λεμονή θετική κατεύθυνση συγκέντρωσε 18.124 μόρια και στοχεύει στο τμήμα χημικών μηχανικών στο ΕΜΠ.

«Σημασία δεν έχει αν είσαι από την πόλη ή κάποιο απομακρυσμένο νησί, αλλά πόσο διαβάζεις, ποιες βάσεις έχεις λάβει στα μαθήματα και πόσο αποφασισμένη είσαι για να πετύχεις» τόνισε η ίδια που έλαβε την πρώτη θέση από το ΓΕΛ Σκοπέλου.

Για ναυτιλιακές  σπουδές

Ο Λεμονής Αντώνης από το 6ο ΓΕΛ Βόλου συγκέντρωσε 18.146 μόρια από τη κατεύθυνση οικονομίας και πληροφορικής και στοχεύει στις ναυτιλιακές σπουδές στον Πειραιά, επειδή του αρέσει η ενασχόληση με τη θάλασσα, η επικοινωνία με τους ανθρώπους, ενώ υπάρχει και θετικός ορίζοντας στα ναυτιλιακά επαγγέλματα.

Σχολιάζοντας τα θέματα φέτος στην κατεύθυνσή του  είπε  πως τα θέματα ήταν μέτριας δυσκολίας, ενώ τα δυσκολότερα ζητήματα έπεσαν στα μαθηματικά.

 

Η αριστούχος για την Ικάρων

Μία από τις αριστούχες των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων είναι και η Σταυρούλα Μαγοπούλου (18.840 μόρια) από το 3ο ΓΕΛ Βόλου που ενδιαφέρεται για τη Σχολή Ικάρων είτε πρόκειται για τους ιπτάμενους είτε για τους μηχανικούς.

Η Σταυρούλα συγκέντρωσε πολύ υψηλή βαθμολογία κάνοντας υπερήφανη τους γονείς και τους καθηγητές της.

Αντώνης Λεμονής
Αντώνης Λεμονής
Δημήτρης Γάτος
Δημήτρης Γάτος
Σταυρούλα Μαγοπούλου
Σταυρούλα Μαγοπούλου
Κωνσταντίνος Οικονόμου
Κωνσταντίνος Οικονόμου

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το