Τοπικά

Τα μηνύματα Κ. Λούλη, Θ. Λιούπη, Χ. Μπουκώρου, K. Μαραβέγια και Δωροθέας Κολυνδρίνη για την εθνική επέτειο

Οι λέοντες πολεμούν σαν Έλληνες» είχε πει ο Τσώρτσιλ και οι Έλληνες μονιασμένοι μακριά από διχόνοιες και διαφορές θα κάνουν την Ελλάδα να προοδεύει κάθε χρόνο και περισσότερο, επισήμανε σήμερα από το Βόλο ο Γ.Γ. Τουρισμού Κ. Λούλης που εκπροσώπησε την κυβέρνηση στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

«Ο νους μου βρίσκεται στους στρατιώτες της Ελλάδας που θυσίασαν τη ζωή τους στον πόλεμο του ’40 για να είμαστε εμείς ελεύθεροι και να γράψουμε την πρώτη νίκη κατά του άξονα» επισήμανε μεταξύ άλλων ο Κ. Λούλης. «Επίσης βρίσκεται στις μητέρες εκείνων των στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους και εκείνες δεν μπόρεσαν να τους κηδέψουν καν. Γιατί αυτός ο πόνος είναι διπλός.
Τα τρία αγάλματα που βρίσκονται στο Καλπάκι, σα να τα βλέπω μπροστά μου, που είναι ο βασιλεύς Γεώργιος ο Β’, ο Ιωάννης Μεταξάς και ο αρχιστράτηγος Παπάγος, που ήταν ο αρχηγός Στρατού σ’ αυτή τη μεγάλη νίκη και σε όλους τους στρατηγούς, όπως ο Χαράλαμπος Κατσιμήτρος, που ήταν ο πρώτος που μπήκε στο Αλβανικό έδαφος και συνέλαβε την Ταξιαρχία «Τζούλια», ενέργεια που ήταν το πρώτο ισχυρό ράπισμα, εναντίον του άξονα.

Εύχομαι, όπως εκείνες τις στιγμές που ο Ελληνικός λαός ήταν ενωμένος και έγραψε ένα έπος πρωτοφανές και δικαίως ο Τσόρτσιλ είπε πει «μέχρι τώρα λέγαμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν λέοντες, από δω και μπρος θα λέμε ότι οι λέοντες πολεμούν σαν Έλληνες», εύχομαι σε όλους να είμαστε πάντα μονιασμένοι, μακριά από διχόνοιες και διαφορές και η Ελλάδα να προοδεύει κάθε χρόνο και περισσότερο».

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Θ Λιούπης τόνισε ότι «το νόημα της σημερινής παρέλασης είναι κατ’ αρχήν ιστορικό, να μάθουν οι νεότερες γενιές τους ηρωισμούς των προγόνων μας και να ενισχύεται η αυτογνωσία των Ελλήνων. Είναι εκπαιδευτικό ώστε να διδάσκεται η αυτογνωσία για τους Έλληνες, η αυτοθυσία για την ελευθερία και την δημοκρατία και έναντι όποιας επιβολής. Και το τρίτο είναι πολιτικό, ήταν η πρώτη νίκη των λίγων Ελλήνων με τα λίγα μέσα, ενάντια του φασισμού που σήμανε και το μέλλον αυτού του μετώπου.

Σήμερα παρακολουθήσαμε μια παρέλαση με πλήθος συμπολιτών μας. Σήμερα παρέλασαν τα παιδιά των σχολείων μας , οι γυναίκες και οι άνδρες των ενόπλων δυνάμεων και στο καθαρό τους βλέμμα είδε κάποιος την αποφασιστικότητα με την οποία φυλάσουν τα σύνορά μας και θα πουν ΟΧΙ πάλι αν χρειαστεί ώστε οι Έλληνες να προκόβουν και να ευημερούν».

Ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρ. Μπουκώρος, τόνισε ότι αξίζει απεριόριστη και παντοτινή τιμή σε όσους πότισαν με το αίμα τους το δένδρο της ελευθερίας. «Αυτή η τιμή τούτες τις δύσκολες εποχές μεγάλης γεωπολιτικής αστάθειας μπορεί να νοηματοδοτήσει το παρόν και το μέλλον του έθνους με τις προϋποθέσεις της σφυρηλάτησης της εθνικής ενότητας των Ελλήνων και της ενδυνάμωσης, τη αποτρεπτικής ισχύος των ενόπλων δυνάμεων και της πατρίδας γενικότερα. Αιώνια τιμή σε όσους έπεσαν για την πατρίδα».

Τέλος η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων, Δωροθέα Κολυνδρίνη ευχήθηκε τα εκατοντάδες παιδιά «που παρέλασαν σήμερα μπροστά μας και τα οποία απολαύσαμε πραγματικά με το σθένος και τη δυναμική μπορούν να μετουσιώσουν αυτό το όχι σε μήνυμα ελπίδας, σε ένα ναι απέναντι στη δημοκρατία, στην ισοπολιτεία όλων των ανθρώπων ανεξαρτήτου φυλής. Λέμε ένα όχι στο ναζισμό, στο φασισμό και σε κάθε ιμπεριαλιστική δύναμη που σήμερα όλα διακυβεύονται».

Να σημειωθεί ότι στην παρέλαση συνέδραμαν για την ομαλή διεξαγωγή της εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης καθώς και εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων και της Λέσχης Εθελοντών Βόλου.

Δήλωση του Κωνσταντίνου Μαραβέγια για την Εθνική Επέτειο»

 

Στα πλαίσια του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας παρευρέθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις του Αλμυρού, όπου έκανε και την ακόλουθη δήλωση:

” Σήμερα τιμούμε τους Ήρωες που άφησαν τα σπίτια τους για τα βουνά της Πίνδου. Αυτούς τους ανθρώπους, άγνωστοι οι περισσότεροι, που άλλαξαν το ρου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Όλους αυτούς στους οποίους ο κόσμος υποκλίθηκε και η Ευρώπη φώναξε ότι όχι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες αλλά οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες. Καθήκον μας να φανούμε αντάξιοι συνεχιστές τους. Σήμερα και για πάντα. Χρόνια Πολλά Έλληνες, Χρόνια Πολλά Ελλάδα “.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το