Ελλάδα

Τα μεσάνυχτα η ψηφοφορία για τον κρατικό προϋπολογισμό

bouli

Κορυφώνεται το βράδυ, με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών και την ονομαστική ψηφοφορία τα μεσάνυχτα, η πενθήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του κρατικού προϋπολογισμού του 2015. Ραντεβού έξω από τη Βουλή έχουν δώσει για το απόγευμα τα συνδικάτα.

Η συζήτηση για τον προϋπολογισμό έγινε με φόντο την προεδρική εκλογή, με τους τόνους να ανεβαίνουν συχνά στα ύψη, με τις καταγγελίες και τις φωνές περί αποστατών να δημιουργούν εκρηκτικό κλίμα στη Βουλή.

Ο προϋπολογισμός που τίθεται προς ψήφιση τα μεσάνυχτα μπορεί να αλλάξει στην πορεία, καθώς, όπως αποκάλυψε Το Βήμα της Κυριακής, το απαντητικό email που απέστειλε το βράδυ της Παρασκευής στην τρόικα ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης περιέχει τη δέσμευση ότι, αν παρατηρηθούν αποκλίσεις στα βασικά οικονομικά μεγέθη, θα κατατεθεί στη Βουλή συμπληρωματικός προϋπολογισμός με προσυμφωνηθέντα μέτρα εντός του α’ εξαμήνου του 2015.

Από το απόγευμα θα βρίσκονται έξω από τη Βουλή τα συνδικάτα. Στις 5 το απόγευμα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ οργανώνουν συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, ενώ ξεχωριστή συγκέντρωση διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 17:30 στην Ομόνοια.

πηγή www.tanea.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το