Οικονομία

Τα «κόκκινα» δάνεια στο επίκεντρο της συνάντησης με τους θεσμούς

tsakalwtos

Τα «κόκκινα» δάνεια αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης των Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Σταθάκη με τους θεσμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των θεσμών ζητούν την πλήρη απελευθέρωση της πώλησης όλων των κατηγοριών δανείων -επιχειρηματικών, στεγαστικών και καταναλωτικών- απορρίπτοντας την πρόταση της ελληνικής πλευράς για τη διατήρηση της προστασίας των δανείων της πρώτης κατοικίας αλλά και των ληξιπρόθεσμων δανείων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Πριν από δύο ημέρες, η Βουλή υπερψήφισε την τροπολογία για παράταση των κόκκινων δανείων μέχρι τις 15 Απριλίου.
Ακόμη, πριν από μια εβδομάδα οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Σταθάκης και Ε. Τσακαλώτος και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γ. Στουρνάρας κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν αποφάσισαν να συσταθεί ομάδα εργασίας η οποία θα εξετάσει τα κενά που υπάρχουν στους νόμους Δένδια και Σταθάκη για τα «κόκκινα» δάνεια και να προτείνει αλλαγές.
Μεταξύ αυτών που συζητήθηκαν ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, να δοθεί η δυνατότητα προκειμένου οι εταιρείες μεταβίβασης δανείων να μπορούν να αναθέτουν σε τρίτους τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, κάτι που δεν προβλέπεται από το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το