Τοπικά

Τα καπάκια γίνονται δωρεάν μερίδες φαγητού – Συνεργασία του 5ου Δημοτικού Βόλου με την Κουζίνα Αλληλεγγύης

Μέσα από τη συλλογή καπακιών και τη διάθεσή τους στην Κουζίνα Αλληλεγγύης συνδυάζει την ανάπτυξη δράσεων για την προστασία του περιβάλλοντος και τη διαμόρφωση περιβαλλοντικής συνείδησης στους μαθητές με την κοινωνική αλληλεγγύη και τη διάδοση αξιών προσφοράς στον συνάνθρωπο.
Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου αναπτύσσει από φέτος συνεργασία με την Κουζίνα Αλληλεγγύης, όπου διοχετεύει τα καπάκια από τα πλαστικά μπουκάλια, ώστε να αξιοποιηθούν κατάλληλα και να ενισχύσουν τη δράση για δωρεάν μερίδες φαγητού σε άπορους.

Στον αύλειο χώρο του 5ου Δημοτικού οι κάδοι ανακύκλωσης έχουν κεντρική θέση, καθώς στο σχολείο εδώ και χρόνια εφαρμόζονται πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον.
Και αυτές οι πρακτικές μπορούν να συνδυαστούν με κοινωνικούς σκοπούς που το σχολείο επίσης έχει δώσει έμφαση.
Μέσα από αυτή την οπτική το 5ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου καλλιεργεί δράσεις για το κοινωνικό σύνολο προστατεύοντας το περιβάλλον, αλλά και μεταλαμπαδεύοντας αξίες και γνώσεις στους μαθητές του.

Ο διευθυντής του 5ου Δημοτικού Βόλου κ. Απόστολος Ατσιάς επισήμανε πως «από φέτος αποφασίσαμε να διοχετεύσουμε τα οφέλη από την ανακύκλωση, εκτός βέβαια της προστασίας του περιβάλλοντος, στην Κουζίνα Αλληλεγγύης, ώστε τα έσοδα που προκύπτουν, να αποδίδονται σε κοινωνική προσφορά. Έτσι συλλέγουμε καπάκια, όπως πράττουμε τα τελευταία χρόνια, και τα προσφέρουμε στην Κουζίνα Αλληλεγγύης, που τα αξιοποιεί διαθέτοντας φαγητό στους άπορους συμπολίτες». Μέχρι στιγμής το σχολείο έχει διαθέσει περίπου 100 κιλά από καπάκια στην Κουζίνα Αλληλεγγύης

Στήριξη άνεργων γονέων
«Επίσης για τα πλαστικά μπουκάλια που είναι δύσκολα ως προς τη διαχείριση, σκεπτόμαστε κάτι άλλο, δηλαδή να τα αξιοποιήσουν άνεργοι γονείς του σχολείου μέσω ειδικών κέντρων ανακύκλωσης που προσφέρουν αντίτιμο. Στο σχολείο μας έχουν 10-20 περιπτώσεις άνεργων γονέων που θα θέλαμε να βοηθήσουμε» προσθέτει ο κ. Απόστολος Ατσιάς.

Ο τοίχος της καλοσύνης
Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου ήταν από τα πρώτα που δημιούργησε τον τοίχο της καλοσύνης με τους καθηγητές και τους γονείς να κρεμούν τσάντες και να βάζουν μέσα διάφορα τρόφιμα, ρούχα και άλλα είδη, που είναι χρήσιμα για τους απόρους.
Η πρωτοβουλία ξεκίνησε πριν περίπου δύο χρόνια και είναι σε εξέλιξη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το