Τοπικά

Τα καλλιτεχνικά ρεύματα με τη ματιά των μαθητών – Εγκαινιάστηκε χθες η 5η διασχολική έκθεση Τζόρτζιο Ντε Κίρικο

Μέσω των έργων ζωγραφικής 300 μαθητές από 17 Γυμνάσια και Λύκεια της Μαγνησίας γνώρισαν καταξιωμένους καλλιτέχνες της παγκόσμιας τέχνης και των ρευμάτων, έχοντας την έμπνευση και την καθοδήγηση των καθηγητών εικαστικών.
Οι δημιουργίες των σχολείων παρουσιάζονται από χθες και μέχρι τις 25 Μαΐου στο Τζόρτζιο Ντε Κίρικο στο πλαίσιο της 5ης διασχολικής έκθεσης τέχνης τα εγκαίνια της οποίας τελέστηκαν παρουσία πολλών μαθητών.
Ο διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης συνεχάρη τους καθηγητές που έδωσαν τη δυνατότητα στους μαθητές να εκφραστούν μέσω της τέχνης.

Η καθηγήτρια εικαστικών κ. Ελπινίκη Καμόσιου τόνισε πως «η γενικότερη θεματική αυτής της έκθεσης ήταν καλλιτέχνες και καλλιτεχνικά ρεύματα όλων των εποχών. Το κάθε σχολείο επέλεξε ένα καλλιτεχνικό ρεύμα και δούλεψε πάνω σε αυτό χωρίς κλισέ και στερεότυπα αναδεικνύοντας και κοινωνικά θέματα. Στο 5ο Γυμνάσιο δουλέψαμε τον ιμπρεσιονισμό και οι μαθητές αξιοποίησαν τα ανακυκλώσιμα υλικά, ενώ στο 6ο ΓΕΛ Βόλου εργαστήκαμε με τον σουρεαλισμό».
Η μαθήτρια της Α’ Τάξης Μαρία Πανουτσοπούλου του 6ου ΓΕΛ Βόλου δήλωσε πως της αρέσει η τέχνη και την έχει ως χόμπι ζωγραφίζοντας στον ελεύθερο χρόνο της.
Παίρνοντας τον λόγο η μαθήτρια Χριστίνα Ανδρικάκη ανέφερε πως «με την τέχνη ο καθένας μπορεί και εκφράζεται διαφορετικά και είναι ωραίο να βλέπουμε, πώς ο κόσμος αντιλαμβάνεται το περιβάλλον γύρω του».

Επίσης η μαθήτρια Δανάη Τσαγκρασούλη είπε πως «το έργο τους αφορούσε ένα προτζέκτορα για το πώς βλέπουν τους εαυτούς τους μέσα από τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης».
Ο καθηγητής εικαστικών από το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Νέας Ιωνίας κ. Ποδιάς επισήμανε πως «οι μαθητές δούλεψαν με την αφηρημένη τέχνη και προσπάθησαν να εκφραστούν με τρόπο απελευθερωτικό. Το χάρηκαν όλοι και το αποτέλεσμα τους δικαίωσε».
Η υπεύθυνη του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σοφία Κανταράκη επισήμανε πως «η έκθεση αυτή αποτελεί κυψέλη πολιτισμού για όλη την κοινωνία. Το δημόσιο σχολείο αναδεικνύεται και δείχνει το πολιτιστικό του πρόσωπο στην κοινωνία. Παράλληλα συμβάλλει και στην ανάδειξη ταλέντων».

Η καθηγήτρια εικαστικών του 3ου Γυμνασίου Βόλου κ. Νεκταρία Γιακμολίδου είπε πως «το σχολείο μας ασχολήθηκε με το κίνημα του πουαντιγισμού».
Η μαθήτρια Πηνελόπη Περιστέρη τόνισε πως «ο πουαντιγισμός είναι να κάνουμε σημεία σε ένα χαρτί με σκοπό να σχηματίσουμε ένα σχέδιο που θέλουμε», ενώ η μαθήτρια Ελίνα Σαρηγιάννη της Α’ Τάξης δήλωσε πως «ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία η συμμετοχή μας στην έκθεση».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το